"Procentul de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe care Complexul Energetic Craiova l-a propus Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost de 20. Insa, din cauza structurii actionariatului CE Craiova, acest procent nu este posibil. Probabil ca procentul cu care complexul energetic va fi listat la bursa va fi undeva intre 10 - 15, probabil 13%. In acest moment, se asteapta ca AVAS sa ia o decizie in acest sens", au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Complexului Energetic Craiova.

Procentul din Complexul Energetic (CE) Craiova care va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi stabilit de catre AVAS in functie de necesarul de investitii pe care societatea nu il poate acoperi din fonduri proprii, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn la 15 ianuarie 2008 de AVAS .

Statul va pastra pachetul de control asupra principalelor unitati de producere a energiei electrice, conform strategiei energetice.

Pe data de 19 noiembrie 2007 a fost publicata Hotararea Guvernului privind aprobarea Strategiei energetice a Romaniei pentru perioada 2007-2020, care contine unele prevederi exprese in legatura cu o serie de societati comerciale din sectorul energetic romanesc, aflate in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Citeste si:

Pentru derularea procesului de privatizare a Complexului Energetic Craiova, in cursul anului 2005, au fost angajate servicii de consultanta financiarã pentru privatizarea acestei societati, prevederile contractului de consultanta fiind aprobate prin H.G. 545/2005.

Listarea la Bursa a unui procent din Complexul Energetic Craiova a fost aprobata la sfarsitul anului 2007.
Actionarul majoritar al CEN Craiova este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 73% din actiuni, Fondul Proprietatea are 25%, iar 2% apartin Societatii pentru Inchiderea si Conservarea Minelor S.A.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica producatorii celei mai ieftine energii din tara.