Actiunile cu care urmeaza sa fie listat Complexul Energetic Craiova la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea fi pana la 15% din total, iar propunerea reprezentantilor Complexului a fost de 20%, au declarat surse oficiale din cadrul companiei energetice.
"Procentul de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe care Complexul Energetic Craiova l-a propus Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost de 20. Insa, din cauza structurii actionariatului CE Craiova, acest procent nu este posibil. Probabil ca procentul cu care complexul energetic va fi listat la bursa va fi undeva intre 10 - 15, probabil 13%. In acest moment, se asteapta ca AVAS sa ia o decizie in acest sens", au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Complexului Energetic Craiova.

Procentul din Complexul Energetic (CE) Craiova care va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi stabilit de catre AVAS in functie de necesarul de investitii pe care societatea nu il poate acoperi din fonduri proprii, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn la 15 ianuarie 2008 de AVAS .

Statul va pastra pachetul de control asupra principalelor unitati de producere a energiei electrice, conform strategiei energetice.

Pe data de 19 noiembrie 2007 a fost publicata Hotararea Guvernului privind aprobarea Strategiei energetice a Romaniei pentru perioada 2007-2020, care contine unele prevederi exprese in legatura cu o serie de societati comerciale din sectorul energetic romanesc, aflate in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Pentru derularea procesului de privatizare a Complexului Energetic Craiova, in cursul anului 2005, au fost angajate servicii de consultanta financiarã pentru privatizarea acestei societati, prevederile contractului de consultanta fiind aprobate prin H.G. 545/2005.

Listarea la Bursa a unui procent din Complexul Energetic Craiova a fost aprobata la sfarsitul anului 2007.
Actionarul majoritar al CEN Craiova este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 73% din actiuni, Fondul Proprietatea are 25%, iar 2% apartin Societatii pentru Inchiderea si Conservarea Minelor S.A.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica producatorii celei mai ieftine energii din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri