Titlurile listate la bursele europene s-au apreciat marti cu mai mult de 3%, in contextul in care asteptarile ca Federal Reserve (Fed) sa coboare dobanda cheie si rezultatele financiare ale Goldman Sachs si Lehman Brothers au sustinut cotatia actiunilor grupurilor financiare, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene s-a apreciat cu 3,4% pana la 1.240,3 puncte la inchiderea sedintei de tranzactionare, dar cresterea nu a fost suficient de mare ca sa recupereze integral pierderile de 4,4% din sedinta bursiera de luni.

Scumpirea actiunilor a fost condusa de titlurile bancilor, pe care investitorii le-au vandut masiv in ultima vreme. Astfel, actiunile UBS, una dintre cele mai mari victime ale crizei creditelor, s-au scumpit cu mai mult de 14%, iar cele ale bancii britanice HSBC, cu mai mult de 7%.

Aproape toti dealerii primari de pe piata americana considera in prezent ca Federal Reserve va cobori dobanda sa de politica monetara cu cel putin 0,75% in sedinta de marti, in contextul in care banca de investitii Bear Stearns aproape ca a dat faliment. Evolutia contractelor la termen arata ca sansele ca Fed sa diminueze dobanda sa cheie cu 1% sunt de 94%.

Pe pietele europene, indicele britanic FTSE 100 s-a apreciat cu 3,5%, iar indicii DAX, al Bursei de la Frankfurt, si CAC 40, al bursei pariziene, au crescut cu 3,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri