Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene s-a apreciat cu 3,4% pana la 1.240,3 puncte la inchiderea sedintei de tranzactionare, dar cresterea nu a fost suficient de mare ca sa recupereze integral pierderile de 4,4% din sedinta bursiera de luni.

Scumpirea actiunilor a fost condusa de titlurile bancilor, pe care investitorii le-au vandut masiv in ultima vreme. Astfel, actiunile UBS, una dintre cele mai mari victime ale crizei creditelor, s-au scumpit cu mai mult de 14%, iar cele ale bancii britanice HSBC, cu mai mult de 7%.

Aproape toti dealerii primari de pe piata americana considera in prezent ca Federal Reserve va cobori dobanda sa de politica monetara cu cel putin 0,75% in sedinta de marti, in contextul in care banca de investitii Bear Stearns aproape ca a dat faliment. Evolutia contractelor la termen arata ca sansele ca Fed sa diminueze dobanda sa cheie cu 1% sunt de 94%.

Pe pietele europene, indicele britanic FTSE 100 s-a apreciat cu 3,5%, iar indicii DAX, al Bursei de la Frankfurt, si CAC 40, al bursei pariziene, au crescut cu 3,4%.