Cresteri timide ale indicilor BVB, pe o lichiditate in scadere

Sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti s-a incheiat intr-o nota pozitiva, cu cresteri de pentru toti indicii, pe fondul unei lichiditati totale de 39 milioane lei. Cea mai ampla crestere a fost inregistrata de BET, cu 1,91%, urmat de BET-C cu +1,32, in timp ce indicele societatilor de investitii financiare a crescut cu doar 0,44 procente.

Lichiditatea pietei reglementate a BVB a fost de 31 de milioane de lei, in timp ce piata Rasdaq a acumulat ieri doar 8 milioane de lei.

" Cred ca revenirea de ieri a fost de scurta durata, deoarece criza imobiliara din SUA, criza de lichiditate de pe pietele financiare si colapsul anumitor institutii financiare ar putea genera si alte stiri nefavorabile. Evolutia sedintei de astazi depinde de decizia Fed in legatura cu rata dobanzii de referinta si de evolutia bursei americane. Bursa de Valori Bucuresti se coreleaza in continuare cu pietele externe", a declarat, potrivit NewsIn, Andreea Ciobanu, broker la Intercapital Invest.

Compania Petrom a ocupat primul loc in topul lichiditatii din sedinta de ieri, cu transferuri in valoare de 3,73 milioane de lei, la o cotatie de 0,431lei, in crestere cu 3,8 procente. Au urmat titlurile SIF5, cu un rulaj de 3,56 milioane de lei, la un pret mai ieftin cu aproape un procent. Actiunile SIF Moldova au generat schimburi de 3,27 milioane lei si au castigat 0,79%, pana la 2,56 lei, in timp ce titlurile TLV au atras a patra lichiditate a sedintei, de 3,21 milioane lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana s-au apreciat cu 0,75%, la 2,67 lei, pe o lichiditate de 2,09 milioane lei, iar actiunile SIF Transilvania au avut un rulaj de 1,05 milioane lei. Pretul actiunilor Rompetrol a crescut cu 0,38%, la 0,079 lei, in urma unor schimburi de 938.517 lei, in timp ce actiunile Erste Bank tranzactionate la categoria Internationale a BVB, s-au apreciat cu 0,22%, la 135,40 lei, pe o lichiditate de 2,44 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri