Sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti s-a incheiat intr-o nota pozitiva, cu cresteri de pentru toti indicii, pe fondul unei lichiditati totale de 39 milioane lei. Cea mai ampla crestere a fost inregistrata de BET, cu 1,91%, urmat de BET-C cu +1,32, in timp ce indicele societatilor de investitii financiare a crescut cu doar 0,44 procente.

Lichiditatea pietei reglementate a BVB a fost de 31 de milioane de lei, in timp ce piata Rasdaq a acumulat ieri doar 8 milioane de lei.

" Cred ca revenirea de ieri a fost de scurta durata, deoarece criza imobiliara din SUA, criza de lichiditate de pe pietele financiare si colapsul anumitor institutii financiare ar putea genera si alte stiri nefavorabile. Evolutia sedintei de astazi depinde de decizia Fed in legatura cu rata dobanzii de referinta si de evolutia bursei americane. Bursa de Valori Bucuresti se coreleaza in continuare cu pietele externe", a declarat, potrivit NewsIn, Andreea Ciobanu, broker la Intercapital Invest.

Compania Petrom a ocupat primul loc in topul lichiditatii din sedinta de ieri, cu transferuri in valoare de 3,73 milioane de lei, la o cotatie de 0,431lei, in crestere cu 3,8 procente. Au urmat titlurile SIF5, cu un rulaj de 3,56 milioane de lei, la un pret mai ieftin cu aproape un procent. Actiunile SIF Moldova au generat schimburi de 3,27 milioane lei si au castigat 0,79%, pana la 2,56 lei, in timp ce titlurile TLV au atras a patra lichiditate a sedintei, de 3,21 milioane lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana s-au apreciat cu 0,75%, la 2,67 lei, pe o lichiditate de 2,09 milioane lei, iar actiunile SIF Transilvania au avut un rulaj de 1,05 milioane lei. Pretul actiunilor Rompetrol a crescut cu 0,38%, la 0,079 lei, in urma unor schimburi de 938.517 lei, in timp ce actiunile Erste Bank tranzactionate la categoria Internationale a BVB, s-au apreciat cu 0,22%, la 135,40 lei, pe o lichiditate de 2,44 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri