Conducerea companiei Laminorul Braila va propune actionarilor, in cadrul adunarii generale din 21 aprilie, majorarea capitalului social prin aport in numerar cu 107% pana la 85,2 milioane lei (22,8 miliane euro), potrivit unui comunicat trimis marti pietei Rasdaq.

Majorarea ar urma sa se faca prin emisiunea a 21,25 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,08 lei, iar persoanele care figureaza in registrul actionarilor la data de referinta - 12 mai - vor putea putea subscrie noi titluri pentru o perioada de 30 de zile, dupa ce hotararile adunarii vor fi publicate in Monitorul Oficial.

In cadrul adunarii se va propune si prelungirea cu un an a liniei de credit de 6,6 milioane lei, aceasta urmand sa fie garantata in continuare cu proprietatea imobiliara a companiei.

Laminorul Braila are un capital social de 41 milioane lei (11,7 milioane euro), divizat in 19,71 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei. Actionarul majoritar al companiei este Donau Commodities SRL, care detine 77,62% din actiuni. Printre principalii actionari ai societatii figureaza si Tubman International Ltd, cu 11,67%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu 0,76%.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 1,26 lei pe actiune, stabilita in sedinta de marti, ceea ce da o capitalizare de 24,84 milioane lei (6,6 milioane euro). Titlurile Laminorul Braila se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul LMRU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si