CNVM a aprobat modificarile din Codul Bursei pentru tranzactionarea derivatelor

CNVM a aprobat modificarile din codul Bursei pentru introducerea contractelor la termen care vor avea ca suport actiunile celor cinci SIF-uri , Erste Bank, Petrom, Transelectrica, Transgaz, Banca Transilvania, precum si cursurile euro/leu si dolar/leu, potrivit unui comunicat al Bursei.

Modificarea aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) consta in introducerea unui capitol in Codului Bursei cu privire la ajustarea constractelor futures ca urmare a evenimentelor corporative legate de emitentul actiunilor care constituie activul suport.

Conform vechilor prevederi ale Codului BVB, Bursa trebuia sa emita proceduri privind ajustarea contractelor in cazul unor evenimente corporative inainte de admiterea la tranzactionare a acestor contracte.

"Articolele prin care se conditioneaza emiterea de catre BVB a unor proceduri anterior inceperii tranzactionarii au fost abrogate", se arata in comunicatul Bursei.

Inceperea tranzactionarii contractelor futures va fi insotita de intrarea in vigoare a programului de reduceri ale comisioanele totale pentru piata la vedere, ce vor fi acordate participantilor care vor face tranzactii cu instrumente finaciare derivate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri