"In ceea ce priveste listarea titlurilor de stat la BVB, am ajuns la o formula care presupune tranzactionarea simultana la BVB si pe piata secundara. Maine (n.r. vineri), ne intalnim cu grupul de experti pentru eventualele modificari legislative", a mai explicat Vosganian, prezent la un seminar despre piata de capital. "Cel putin 20% din titlurile de stat vor fi listate la bursa, restul fiind tranzactionate pe piata interbancara", a precizat ministrul.

"Prezenta titlurilor de stat ar fi fost o solutie pentru piata de capital, tinand cont de conditiile dificile din piata, deoarece investitorii s-ar fi orientat catre aceste titluri, care sunt sigure, in ciuda radamentului mai mic. Pentru viitor, este greu de anticipat care va fi volumul tranzactiilor cu titluri de stat pe piata de capital", a declarat presedintele BVB, Stere Famache, care a participat la eveniment.

Pentru listarea titlurilor de stat la BVB a fost alcatuita o comisie, formata din cate doi reprezentanti ai Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Citeste si:

In calendarul emisiunilor de stat pe 2008, MEF anunta un volum al imprumuturilor lansate prin titluri de stat pe piata interna, in acest an, in valoare de 11 miliarde lei (3,3 miliarde euro). Ministerul reitereaza, in acelasi calendar, o emisiune de euroobligatiuni de minim 500 milioane euro, cu scadenta la 10 ani, emisiune anuntata inca de la inceputul lui 2007.

Obiectivul este, in principal, refinantarea emisiunii de euroobligatiuni, in valoare de 600 milioane euro, scadenta in luna iunie a acestui an, pentru care dobanda este destul de mare, in conditiile in care Romania avea o alta evaluare de risc de tara la momentul lansarii emisiunii.