Miscarea semnaleaza o accentuare a tensiunilor dintre companiile din Ungaria si cele din Austria, tensiuni ce au inceput anul trecut, cand grupul austriac OMV a facut o oferta de preluare a MOL, ce a fost respinsa de grupul ungar.

Nota, ce face referire la surse bancare din Viena, al caror nume nu a fost dezvaluit, mentioneaza ca cele doua companii ungare ce reprezinta trei sferturi din cifra de afaceri a BSE, sunt nemultumite de avolutia bursei si vor sa aiba un cuvant de spus in formarea strategiei pe termen lung.

De asemenea, scrisoarea transmite ca actionarii minoritari ai BSE, printre care MOL si OTP, sunt nemultumiti ca grupul austriac nu intentioneaza sa discute problema listarii actiunilor BSE pe bursa din Budapesta in cadrul urmatoarei intruniri anuale.

Citeste si:

Investitorii din Austria, precum UniCredit Bank, Erste Bank, Raiffeisen Bank, Oesterreischische Kontrollbank si Bursa din Viena, detin aproape 70% din BSE.

Oficialii MOL au declarat pentru cotidianul Világgazdaság ca grupul austriac nu a raspuns la scrisoarea trimisa la inceputul acestei luni.

"Atitudinea este foarte similara cu demersul OMV impotriva MOL, de blocare a competitorului regional", a declarat pentru cotidian directorul managerial MOL, Zoltan Aldott.