“Sedinta de ieri a fost linistita, fara o directie prea clara. Lipsa pietelor externe a creeat o stare de asteptare in randul investitorilor”, ne-a declarat Mihai Chisu, Broker la IFB Finwest.

Evolutia sedintei a fost diferita pe parcursul zilei. Debutul a fost unul stationar, urmat de scaderi usoare si de reveniri spre final. Fluctuatiile au fost de plus-minus un procent.

“A contat foarte mult si faptul ca bursele externe au fost inchise, din cauza Pastelui catolic. A fost o sedinta cu divergente, un inceput stationar, urmat de scaderi in cea mai mare parte a sedintei. Spre final au inceput sa isi revina si au inchis pe verde. Volumele de tranzactionare nu au fost insa punctele forte ale sedintei de ieri. Toata piata, impreuna cu Rasdaq, a facut 10 milioane de euro, o lichiditate scazuta”, ne-a explicat Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

Volumele reduse au caracterizat sedinta de ieri

“Sedinta de ieri a fost caracterizata de volume foarte reduse, principala cauza a acestui lucru fiind faptul ca pietele externe, a caror evolutie a influentat in ultima perioada in mare parte evolutia indicilor de la Bucuresti, au fost inchise, iar fluxul de informatii de pe plan extern au avut un caracter neutru”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Ciobanu, analist la Intercapital Invest.

Citeste si:

Bursele europene au fost inchise in sedinta de luni, cu ocazia sarbatorii Pastelui la catolici. Lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti a crescut ieri cu 30%, la 28,33 milioane lei (7,61 milioane euro), dupa ce oferta publica initiala a Contor Group Arad a fost inregistrata cu subscrieri in valoare de 11,78 milioane lei.

Indicele BET a inchis cu o apreciere usoara, de 0,38%, in timp ce BET-C a urcat cu 0,68. Indicele celor cinci societati financiare s-a apreciat cel mai mult - cu 1,33% - la 53.363,21 puncte. Transferurile cu actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras prima lichiditate din piata, de 4,17 milioane lei, iar titlurile s-au apreciat cu 1,04%, urmate de titlurile TLV au urmat cu un rulaj de 2 milioane lei.

Transferurile cu actiuni Transgaz Medias au insumat 1,33 milioane lei, iar titlurile s-au scumpit cu 0,64 iar cotatia titlurilor BRD a urcat cu 1,59% si au avut o lichiditate de 1,03 milioane lei.

Pe sectiunea instrumentelor financiare cu venit fix, a fost transferat un singur pachet de 1.000 de obligatiuni Banca Comerciala Carpatica (BCC09), in valoare de 102.632 lei, la pretul de 99,50 lei/obligatiune.