Oferta publica intiala a firmei Contor Arad s-a incheiat vineri cu succes, dupa ce investitorii au subscris peste 100% din titluri. Oferta este a treia din acest an la BVB, dupa casa de Bucovina Club de Munte si STK Emergent.
Desi conjunctura bursei nu este deloc optimista, investitorii au considerat acest emitent stabil si atractiv, spre deosebire de actiunile fondului inchis STK Emergent, care nu au reprezentat un grad prea mare de interes.

Contor Group Arad (CGC) a incheiat cu succes oferta publica initiala pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce investitorii au subscris 101% din cele 31 milioane oferite spre subscriere, in valoare totala de circa 11,7 milioane lei, potrivit unui comunicat remis Bursei.

Brokerii spun ca a contat foarte mult pretul din oferta dar si domeniul de activitate, Contor avand perspective stabile pe viitor. In ce priveste pretul de oferta, Adrian Barbulescu, broker la Prime Transaction, sustine ca investitorii nu au fost atrasi de STK deoarece pretul era cu mult peste valoarea activului net.

“STK Emergent este o societate de investitii inchisa, ceea ce inseamna ca isi scoate majoritatea profitului si implicit valoarea activului net rezulta din investitiile firmei in anumite comapnii listate. Pretul din oferta era mai mare decat activul net, in conditiile in care sunt listate la BVB societati de investitii financiare al caror pret au un discount chiar de 30 de procente fata de valoarea activului net. Cred ca din aceasta cauza emitentul nu a reprezentat prea mare interes pentru investitori”, ne-a declarat acesta.

Domeniul de activitate al Contor Arad, dar si pretul bun din oferta au garantat succesul acesteia, in ciuda situatiei de incertitudine de la BVB.

“Contor Arad activeaza intr-un domeniu de activitate cu perspective de dezvoltare pe viitor. Cred ca aceasta companie a avut un succes mai mare pentru ca a reprezentat o actiune palpabila pentru multi investitori si nu doar din punct de vedere financiar, adica al pretului”, ne-a mai spus analistul de la Prime Transaction.

“Investitorii au subscris peste 100% din titlurile Contor Arad. A contat foarte mult si domeniul de activitate dar si pretul din oferta”, ne-a declarat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, intermediarul ofertei.

Un actionar va primi 99,03% din numarul de titluri solicitate


Contor Group Arad, unicul producator de contoare de apa din Europa Centrala si de Est, a inceput in 29 februarie oferta publica initiala pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de actiuni reprezentand 25% din capitalul social. Potrivit ratei de subscriere de 101%, fiecarui actionar ii vor fi alocate 99,03% din numarul de actiuni solicitate in cadrul ofertei publice. Valoarea ofertei este de 11,78 milioane lei, reprezentand 31.012.600 de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, la pretul de 0,38 lei/titlu. Fondurile obtinute in urma ofertei publice initiale sunt destinate sustinerii proiectelor de investitii pentru expansiunea companiei pe pietele externe.

CNVM a decis prelungirea perioadei de derulare a ofertei publice pana vinerea trecuta, dupa ce fusese suspendata o perioada anterioara, deoarece auditorul Pricewaterhouse Coopers nu acceptase includerea rapoartelor sale de audit asupra situatiilor financiare anuale ale Contor Group, din perioada 2004-2006, in prospectul de oferta.

Auditorul preciza, la aceea data, ca nu a fost implicat in realizarea prospectului de oferta si ca nu isi asuma nicio raspundere fata de posibilii investitori care vor lua parte la oferta publica de vanzare de actiuni Contor Arad. Anul trecut, Contor Group a inregistrat o cifra de afaceri de 14,14 milioane euro, in crestere cu 8% fata de anul precedent, iar profitul brut a crescut cu 49% pana la 734.126 euro.

Gradul de subscriere la STK a fost de doar 42%

In schimb, fondul inchis de investitii STK Emergent a atras din partea investitorilor 20,81 milioane lei in urma ofertei publice primare de vanzare a unitatilor de fond derulata pe Bursa de Valori Bucuresti si care s-a incheiat luni cu un grad de subscriere de 42%. Investitorii au cumparat 74.062 unitati de fond STK Emergent, in valoare de 20,81 milioane lei (5,60 milioane euro), reprezentand circa 42% din oferta. Oferta primara de vanzare a cuprins 177.877 unitati de fond STK Emergent la un pret de vanzare de 281 lei/unitatea de fond. Oferta s-a derulat in perioada 19 februarie - 10 martie si a avut ca intermediar societatea de servicii de investitii financiare STK Trading.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri