Principalele burse din Europa si din Asia au marcat astazi importante castiguri, urmand tendinta Wall Street, care a revenit in urma majorarii ofertei facute de JPMorgan pentru cumpararea Bear Stearns.
Pe bursa din New York, indicele Dow Jones a inchis sedinta de luni in urcare cu 1,52% si indicele Nasdaq s-a apreciat cu 3.04%, dupa o saptamana de castiguri majore.

Aceasta tendinta a continuat la deschiderea sedintei de marti pe principalele burse europene si asiatice, care au urmat, ca de obicei, tendintele americane.

Bursele europene au inceput saptamana in urcare, dupa un week-end prelunigit de patru zile, cu ocazia sarbatorilor Pascale. La Paris, indicele CAC 40 a urcat cu 3,40% la putin timp dupa deschidere, indicele principal de pe bursa londoneza castiga 3,39%, cel din Frankfourt 2,99% si Eurostoxx 50 inregistra o crestere de 2,75%.

"Sustinuti de revenirea Wall Street, indicii europeni ar trebui sa aiba marti o evolutie favorabila", au estimat strategii din cadrul Natixis.

Tendinta de crestere a fost mai accentuata la inchiderea bursei din Hong Kong, in urcare cu 6,43% si din Bombay, care inregistra la mijlocul zilei o urcare de 4,02%. Bursa din Tokyo a marcat o crestere de 2.12%, sustinuta de o apreciere a dolarului, care a depasit pragul psihologic de 100 yeni.

In ansamblu, "oferta imbunatatita pentru cumpararea Bear Stearns si vanzarea activelor la un pret mai bun decat era prevazut au determinat aceasta crestere din piata", a declarat un analist din cadrul AG Edwards, Al Goldman.

In schimb, bursa din Shanghai a incheiat sedinta la un nivel aproape stabil, in urcare cu 0,09%, din cauza unei scaderi a valorii activelor petroliere, in urma ieftinirii petrolului, in timp ce principalul indice vietnamez a coborat cu 4,7% din cauza neincrederii investitorilor in situatia economica a tarii.

Bursele mondiale au inregistrat importante pierderi in saptamanile trecute, pe fondul crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat si al temerilor de o eventuala recesiune a Statelor Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri