Bursa din Viena calculeaza incepand de vineri un nou indice de tara, Bulgarian Traded Index (BTX ), care monitorizeaza evolutia a sapte dintre cele mai reprezentative actiuni tranzactionate pe Bursa din Sofia.

Indicele BTX este un indice de pret ponderat cu capitalizarea si cuprinde sapte dintre cele mai tranzactionate si capitalizate titluri de la Bursa din Sofia: Chimimport AD, CB First Investment Bank AD, Eurohold Bulgaria AD, Industrial Holding Bulgaria PLC, CB Corporate Commercial Bank AD, Monbat AD si Kaolin AD.

BTX devine cel de-al 33-lea indice jucat la Bursa din Viena si al 23-lea care monitorizeaza evolutiile nationale, regionale si sectoriale din tarile Europei Centrale si de Sud-Est.
Bursa din Viena va calcula in timp real indicele BTX in leva bulgareasca, euro si dolar.

Indicele BTX poate fi folosit ca suport pentru produsele derivate standard precum contractele futures si options, dar si pentru produse structurate.

Valoarea indicelui a fost calculata dupa nivelul de 1.000 puncte, inregistrat in 3 ianuarie 2005. O analiza a parametrilor de calcul a indicelui va avea loc trimestrial, iar componenta acestuia va fi revizuita si ajustata odata la sase luni, daca va fi cazul.

Pe Bursa din Viena este jucat si indicele ROTX (Romanian Traded Index), lansat pe 15 martie 2005, si care ia in calcul preturile a 15 dintre cele mai reprezentative titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri