In ultimii cinci ani, Artrom Slatina nu a acordat dividende actionarilor, incorporand castigurile obtinute in rezervele legale si in sursele proprii de finantare.

"In urmatorii ani, avand in vedere ca societate este privatizata, are de recuperat pierderi fiscale si urmareste intensificarea procesului investitional, nu se poate aprecia evolutia dividendelor", informeaza raportul anual al companiei.

Actionarii Artrom au decis, in cadrul adunarii generale din 27 martie, sa repartizeze profitul aferent anului trecut in proportie de 20,33 milioane lei pentru sursele proprii de finantare, in timp ce 1,07 milioane lei vor fi alocate rezervelor legale.

Citeste si:

De asemenea, actionarii TMK-Artrom au aprobat pentru acest an investitii de 33,02 milioane lei si un plafon de credit pentru finantarea acestora de 78,85 milioane lei.

Societatea este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are un capital social de 30,79 milioane lei, divizat in 12,27 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,51 lei. Actionarul majoritar al companiei este TMK Europe GmbH, care controleaza 80,56% din capitalul social, iar SIF Oltenia detine 12,19%.

Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la a doua categorie, sub simbolul ART. Capitalizarea companiei este de circa 368,04 milioane lei (98,94 milioane euro), aferenta cotatiei de 30 lei, din 26 martie.