Producatorul de produse ceramice Vulturul Comarnic (VULT) isi majoreaza capitalul social la 34,36 milioane lei de la 15,86 milioane lei prin emiterea unui numar de 18,5 milioane actiuni cu valoarea nominala de 1 leu, potrivit comunicatului transmis vineri de companie pietei Rasdaq.

Majorarea a fost aprobata de actionarii inregistrati la 21 martie prin incorporarea rezervelor de 2,64 milioane lei si prin aportul in numerar a 15,86 milioane lei.

Pentru majorarea prin incorporarea rezervelor vor fi emise 2,64 milioane actiuni, iar fiecare actionar va primi o actiune noua la sase actiuni vechi detinute, fractiunile de actiuni ce ar putea rezulta din calcul urmand a fi eliminate.

In cazul majorarii capitalului prin aport in numerar vor fi emise 15,86 milioane actiuni cu valoarea nominala de 1 leu, actionarii putand subscrie cate o actiune noua pentru fiecare actiune detinuta la data de inregistrare, de 14 aprilie.

Majorarea de capital se va efectua fara prima de subscriere, iar perioada de exercitare a dreptului de preferinta este de 30 de zile de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial.

Actionarul majoritar al companiei este Catalin Chelu, care detine 47,93%, in vreme ce SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 33,58%.

Actiunile Vulturul Comarnic se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul VULT. Compania are, inainte de majorare, o capitalizare de 28,55 milioane lei (7,67 milioane euro), corespunzatoare cotatiei de inchidere din 4 ianurie, de 4,50 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri