Astfel, toate functiile operatiunilor de tranzactionare din sistemul central devin accesibile si se pot integra in sistemele participantilor, optimizand fluxul operational cu platformele de tranzactionare on-line administrate de intermediari si sporind eficienta in utilizarea capacitatii liniilor de comunicatie dintre sistemul BVB si participanti.

"Noua aplicatie bursiera reprezinta un pas important in stabilirea unei cai de comunicatie eficienta cu participantii la piata si investitori. In era globalizarii si informatizarii, accesibilitatea informatiei in timp real si compatibilitatea cu standardele europene reprezinta conditii esentiale pentru functionarea pietei de capital. Arena Gateway va stimula accesul on-line al investitorilor de retail si va constitui un instrument profesionist pentru investitorii institutionali", a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al BVB.

Prin aceasta noua arhitectura tehnologica, Bursa de Valori Bucuresti se aliniaza la standardele bursiere internationale, prevazute de Directiva Europeana pentru Pietele si Instrumentele Financiare (MiFID) in ceea ce priveste compatibilitatea interconectarii cu platforme externe si practicile moderne de accesibilitate.