Firmele Ana Imep Pitesti si Tehnofrig Cluj pot depune pana in 18 aprilie la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), noi oferte pentru cumpararea de actiuni ale companiei hoteliere Athenee Palace Bucuresti, informeaza arbitrul pietei de capital.

CNVM va respinge, in urma licitatiei din 18 aprilie, oferta concurenta cu cel mai mic pret de cumparare al actiunilor companiei hoteliere.

Compania Tehnofrig a propus intr-o oferta publica lansata in 20 martie un pret de 10 lei, pentru cumpararea unui pachet de 874.796 de actiuni ale Athenee Palace, reprezentand circa 13,82% din capitalul social.

Ulterior, firma Ana Imep, controlata de omul de afaceri George Copos, a depus la CNVM o oferta concurenta de cumparare a 31,5% din actiunile hotelului (aproximativ 2 milioane de titluri), la un pret superior primei oferte, de 11 lei/actiune.

Cele doua oferte de cumparare vor fi suspendate de arbitrul pietei de capital din 7 aprilie, data la care intra in vigoare oferta publica lansata de Ana Imep, pana la publicarea amendamentului referitor la majorarea de pret.

Ofertele se vor incheia simultan pe 25 aprilie, dupa ce CNVM a aprobat prelungirea ofertei Tehnofrig.
In 1996, grupul de firme Ana, detinut de omul de afaceri George Copos, a devenit actionar majoritar la Ana Imep, producator de motoare standard si speciale de curent continuu si alternativ. Copos a platit 15 milioane euro pentru fosta companie de stat din Pitesti.

In 2004, firma a fost delistata de la categoria de baza a pietei Rasdaq.

Tehnofrig Cluj este specializata in productia de utilaje pentru prelucrarea produselor alimentare, bauturilor si tutunului. Compania a fost la randu ei delistata de pe bursa Rasdaq in septembrie 2006.

Titlurile Athenee Palace Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ATPA. Compania are un capital social de 1,9 milioane lei, divizat in 6,33 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,30 lei.

Potrivit cotatiei de 15 lei stabilita in sedinta din 4 aprilie, Athenee Palace are o valoare de piata de 94,89 milioane lei (25,55 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
STB a starnit furie in online cu o postare de pe Facebook