“Societatile de Investitii Financiare inregistreaza o sedinta de corectie usoara, de 1,88%, o evolutie in ton cu cei mai importanti indici europeni, astfel valoarea de inchidere pentru BET-FI este de 54.374,08 puncte, usor sub rezistenta de la 55.000 de puncte. Dupa ce a spart acest nivel, indicele nu reuseste sa se mentina peste, deoarece in lipsa stirilor noi pozitive speculatorii si-au marcat profiturile obtinute in ultimele sedinte”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

Indicele BET a inchis ieri cu o depreciere de 1,14%, ajungand la 7.190,98 puncte, in vreme ce BET-C, a coborat cu 1,49%, la 5.048,90 puncte.

“Un motiv al scaderilor poate fi si recenta calificare facuta de Fitch asupra economiei romanesti, aceasta fiind catalogata cu un grad de risc in crestere, avand in vedere contextul international foarte dificil prin care trece economia mondiala. Totusi evolutia descendenta a indicilor este cel mai probabil cauzata de faptul ca indicii americani, ajunsi in zona unor nivele de rezistenta foarte puternice, dupa un trend usor ascendent, nu au reusit sa le sparga. In acest context foarte importante vor fi sedintele urmatoare, in care probabil vom asista la noi incercari de spargere, in caz in care acestea nu vor reusi putem sa avem noi corectii” a mai spus Radu Taranu.

Citeste si:

Transferurile cu actiuni SIF Oltenia au atras prima lichiditate din piata, de 3,5 milioane lei, iar titlurile s-au depreciat cu 1,34%, in timp ce actiunile SIF Moldova s-au ieftinit cu 1,20% . Transferurile cu actiuni SIF Transilvania au insumat 3,03 milioane lei, iar pretul lor a coborat cel mai mult de pe sectorul societatilor de investitii - cu 3,21%. Titlurile SIF Muntenia s-au depreciat cu 1,19%, la 1,66 lei, si au inregistrat o lichiditate de 2,29 milioane lei.Actiunile SIF Banat-Crisana au avut o lichiditate de 2,28 milioane lei si s-au ieftinit cu 2,21 de procente.

Sectorul bancar a atras schimburi de numai 3,74 milioane lei, circa 16% din rulajul sedintei. Titlurile BRD au atras a sasea lichiditate din piata, de 2,03 milioane lei, si s-au ieftinit cu 2,26% in timp ce TLV au pierdut 1,34%, pe suportul unei lichiditati de 1,71 milioane lei.

In schimb, titlurile Erste Bank s-au apreciat cu 1,85%, la 160 lei, in urma unui rulaj de 1,42 milioane lei.
“Investitorii s-au obisnuit cu nivelul pietei, marjele mici, reactioneaza imediat si prefera sa profite de cresterile mici care au fost sa scoata un profit. Pana la urma este o reactie normala dupa aceste 3 luni de scaderi repetate”, ne-a explicat Alin Brendea, analist la Prime Transaction.