Sedinta de ieri a Bursei de la Bucuresti s-a incheiat cu noi deprecieri, in contextul sentimentului negative de pe pietele internationale, au explicat brokerii chestionati de Wall-Street.
Indicii au inchis pe minus pentru a treia zi consecutiva. BET-FI a pierdut peste 6,8 procente in aceasta perioada. Lichiditatea a ramas scazuta, rulajul total din sedinta de ieri fiind de 8,4 milioane de euro. “Scaderile accentuate din ultimele sedinte vin pe fondul evolutiilor negative ale pietelor externe, principalii indici externi nereusind in sedintele trecute sa creasca peste nivelurile de rezistenta”, ne-a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Scaderile au fost mai pronuntate pentru SIF dar si pentru Erste Bank, care s-a depreciate ieri cu 4,63 procente, in ton cu scaderile de pe celelate burse, ne-a explicat Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction. “Sedinta de ieri a fost una rosie in cea mai mare parte. Scaderile au fost vizibile in special pe segmentul societatilor de investitii financiare si pe Erste, care s-a comportat in ton cu celelalte piete unde este listata. Practic, bursa a preluat din miscarile de pe bursele internationale, unde se asteptau niste date, in special din zona euro, unele dintre ele nefiind tocmai grozave”, a afirmat acesta.

Indicii BET si BET-C au pierdut in sedinta de ieri mai putin de 1 procent fiecare, 0,98% respectiv 0,88%. Din punct de vedere al volumelor, compania Prodplast SA, listata la categoria a 2 a, a acumulat cea mai mare lichiditate din piata, cu rulaj de 4,6 milioane de lei, in urma unor transferuri cu peste 3,5 procente din capital.

Evolutiile recente indica o stabilizare

Brokerii spun ca evolutiile din ultima perioada indica o incercare de stabilizare si de echilibrare la aceste niveluri. “Cred ca evolutiile din ultimele zile indica semn de echilibrare, incercari de gasi o zona de echilibru in jurul acestor niveluri. Per ansamblu, evolutiile din ultima perioada au fost sub forma de zimti in jurul unor valori”, a mai spus Barbulescu.

Evolutia viitoare si crearea unui trend mai bine definit va depinde in continuare de ce se va intampla pe bursele internationale, de vestile care vor veni de afara.“La inceputul saptamanii viitoare vor fi facute publice raportarile financiare ale marilor banci de investitii americane. In functie de marimea pierderilor inregistrate in primul trimestru al anului 2007 este posibila crearea unui trend mai evident si iesirea din perioada actuala de consolidare a indicilor externi”, a mai spus Nicu Grigoras. Acesta ne-a mai explicat ca aceasta corelare cu evenimentele externe va ramane foarte puternica si pe viitor, fiind asteptate volatilitati ridicate si volume in crestere.

In ciuda scaderilor generalizate, Oltchim a crescut cu 8%


Titlurile EBS au suferit o depreciere importanta, in timp ce TLV a fost cea mai stabile dintre banci, inchizand in stationare dupa un debut pozitiv. BRD a pierdut in sedinta de ieri inca doua procente. Nici segmental petrolier nu a fost pe verde, asa cum s-a intamplat in sedintele anterioare, Petrom coborand cu 0,2% in timp ce Rompetrol Rafinare s-a depreciat cu 0,8%.

Dintre putinii emitenti care au inchis cu valori pozitive, s-au remarcat titlurile Oltchim, care au crescut cu aproape 8 procente. Ieri a fost a cincea zi consecutiva de crestere pentru acest emitent, dupa ce si-a prezentat strategia de investitie pentru urmatorii ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri