Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si-a marit numarul de actionari cu 27, dupa ce a fost transferat un pachet de 753 de actiuni, reprezentand 0,015% din capitalul social al BVB, care a fost convertit in actiuni preferentiale.

Consiliul Bursei a inregistrat in sedinta de marti 27 de noi actionari, detinatori de titluri preferentiale, fara drept de vot. Numarul actionarilor BVB se ridica dupa aceasta tranzactie la 158, dintre care 66 detin actiuni ordinare si 92 au titluri preferentiale.

Bursa de Valori Bucuresti are un capital social de 49,44 milioane lei, impartit in 4,94 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Dintre actiunile emise de Bursa, 4,76 milioane sunt ordinare si 184.163 sunt actiuni preferentiale.

Cei mai importanti actionari ai Bursei sunt casele de brokeraj, care detin participatii de pana la 2,96%. Astfel, capitalul social al BVB este impartit intre 72 de firme si 86 de persoane fizice.

SSIF Broker Cluj este cel mai mare actionar al BVB, cu 2,96% din actiuni, si este urmat - cu o participatie de 2,79% - de HTI Valori Mobiliare, intermediar controlat de banca de investitii americana Morgan Stanley.

Intervam controleaza 2,52% din actiunile Bursei, in timp ce casa de brokeraj WBS Romania, condusa de fostul membru din consiliul de administratie al BVB, Cristian Sima, are circa 1,92% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri