Titlurile Erste Bank au pierdut 5% pe bursa vieneza

Actiunile Erste Bank (EBS) s-au ieftinit cu aproape 5% pe bursa de la Viena pana la ora 15:30, dupa ce Deutsche Bank a revizuit recomandarea privind titlurile bancii austriece, de la "pastreaza" la "vinde", si a coborat tinta de pret cu 11% pana la 40 euro.

In prima parte a sedintei de la Viena, titlurile Erste se depreciasera chiar mai mult, cu 6,2%.

Deutsche Bank a redus tinta de pret pentru titlurile Erste de la 45 euro la 40 euro, dupa ce a luat in considerare ingrijorarile cu privire la expunerile bancii pe pietele din Romania si Ungaria.

Analistii bancii germane considera ca Erste ar putea fi afectata de eventuala inrautatire a mediului politic si bancar din Romania si Ungaria. Aproximativ 27% din castigurile bancii austriece provin din afacerile desfasurate pe cele doua piete.

"Din cauza acestei reduceri a perspectivei, actiunile Erste au evoluat negativ astazi si au imprimat scaderea indicelului bluechip-urilor austriece, ATX, ceea ce a tras in jos toata piata", a spus un trader, citat de Reuters.

Erste Bank intra in compozitia indicelui celor mai lichide titluri de la Bursa din Viena (blue-chip), ATX, compus din actiunile a 20 de companii solide.

La ora 15:30, ATX pierdea 2%, iar actiunile Erste Bank (EBS) se depreciau cu 4,96%, cea mai puternica scadere dintre titlurile care intra in componenta indicelui. Titlurile EBS se tranzactionau la pretul de 41,20 euro, dupa ce au atins in prima parte a zilei un minim de 40,65 euro, ce reprezenta o ieftinire cu 6,2%.

Actiunile Erste au pierdut circa 15% de la inceputul anului, informeaza analiza Deutsche Bank.

Pe Bursa de la Bucuresti, titlurile EBS - listate la categoria Internationala a Bursei de Valori Bucuresti - au inchis sedinta cu o depreciere de 4,63%, la cotatia de 152,60 lei.

Titlurile Erste Bank au debutat in 14 februarie pe Bursa de la Bucuresti, a treia piata pe care sunt listate, dupa Wiener Borse si Bursa de Valori din Praga.

Erste Bank detine 69,17% din Banca Comerciala Romana (BCR). In actionariatul BCR mai intra cele cinci societati de investitii financiare, care controleaza fiecare circa 6% din actiuni, si cateva fonduri de investitii si societati comerciale, care au participatii nesemnificative, de sub 0,03% fiecare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri