Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat vineri o pagina a derivatelor pe site-ul sau, inainte de demararea tranzactiilor cu aceste instrumente financiare, programata pentru 14 aprilie, in care sunt publicate informatii despre contracte si cotatii online, a anuntat BVB.
"Consideram ca accesul la materiale educationale care sa explice mecanismul de functionare al pietei este esential pentru receptarea corecta a instrumentelor financiare derivate atat de catre intermediari cat si de catre potentialii investitori", a declarat presedintele-director general al BVB, Stere Farmache, citat in comunicatul Bursei.

Sectiunea speciala de pe pagina de internet a Bursei de Valori cuprinde informatii detaliate cu privire la instrumentele financiare derivate tranzactionabile la BVB, este dedicata integral contractelor futures si contine atat informatiile care existau deja pe site-urile Bursei de Valori Bucuresti si ale Casei de Compensare Bucuresti (CCB) intr-o forma structurata, cat si materiale noi cu caracter educational.

Cotatiile online privind tranzactionarea contractelor futures sunt de asemenea disponibile gratuit in noua sectiune a site-ului BVB, in scopul fundamentarii deciziilor investitionale ale jucatorilor.

"Bursa de Valori Bucuresti a organizat pana acum mai multe sesiuni de consultari cu participantii la Piata Derivatelor in dorinta de a le intelege asteptarile si de a putea veni in intampinarea nevoilor de informare ale acestora", a mai spus Farmache.

Contractele la termen (futures) vor fi disponibile pentru tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti din 14 aprilie pe activele suport ale actiunilor Erste Bank (EBS), Petrom (SNP), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), Banca Transilvania (TLV), SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4), SIF Oltenia (SIF5) si pe cursul leu/euro si leu/dolar.

In prima etapa, investitorii vor putea incheia contracte pe actiunile celor zece companii pentru scadentele iunie si septembrie.

BVB a anuntat, miercuri, ca investitorii vor plati comisioane de 0,25 lei si 0,60 lei pentru derivatele care se vor tranzactiona de luni.

Prin lansarea contracte futures, BVB intra in competitie directa pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joaca in prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul actiunilor cotate la BVB pana la cele valutare sau pe aur.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri