Producatorul de fire si cabluri electrice Iproeb Bistrita (IPRU) va distribui 40% din profitul net din 2007, care a insumat 24,6 milioane lei, sub forma de dividende, actionarii nd sa primeasca un dividend brut de 0,245 lei, potrivit comunicatului remis pietei Rasdaq.

Dividendele vor fi distribuite in termen de sase luni de la data aprobarii deciziei (15 aprilie), iar valoarea totala a acestora este de 10 milioane lei.

In cadrul sedintei din 15 aprilie, actionarii au aprobat nivelul de 6 milioane euro ca valoare maxima pentru creditele contractate de companie in anul 2008. In anul in curs, Iproeb Bistrita intentioneaza sa realizeze investitii totale de 11,2 milioane lei.

Pentru acordarea dividendelor, actionarii au aprobat data de 7 mai ca data de inregistrare.

Iproeb Bistrita are un capital social de 40,78 milioane lei, divizat in 12,23 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,30 lei. Compania are ca domeniu de activitate producerea firelor si cablurilor electrice si optice, iar actionarul principal este societatea Electromontaj, care detine 30,66% din capital.

Titlurile Iproeb Bistrita se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq sub simbolul IPRU. Valoarea de piata a companiei este de 246,72 milioane lei, conform ultimei cotatii de 6,05 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 14 aprilie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri