Producatorul de soda calcinata GHCL Upsom Romania SA si-a majorat capitalul social de 7,3 ori, de la 5,58 milioane lei pana la 40,66 milioane lei, actionarii companiei subscriind 162,6 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,25 lei, potrivit unui comunicat al societatii trimis joi bursei.

Initial, actionarii producatorului de soda calcinata GHCL Upsom au aprobat o majorare de zece ori a capitalului social pana la 56,82 milioane lei, pentru majorare fiind emise 204,95 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,25 lei, din care au fost subscrise 162,6 milioane de actiuni.

Majorarea s-a efectuat cu drept de preferinta acordat tuturor persoanelor inscrise in registrul actionarilor la 22 februarie.

GHCL Upsom Romania este specializata in productia de soda calcinata, iar in urma majorarii de capital, Indian England NV, actionarul principal, detine 95,65% din capitalul social.

Compania a fost preluata in 2005 de catre Centraal Europese Petrochemische Amsterdam, care a cumparat de la fratii Marius si Valentin Cristescu pachetul majoritar de 64,75% in schimbul sumei de 19,5 milioane dolari.

Inaintea preluarii, compania purta denumirea de Bega Upsom. Intre timp, atat actionarul majoritar, cat si societatea preluata si-au schimbat numele: Centraal Europese Petrochemische Amsterdam a devenit Indian England NV, iar Bega Upsom se numeste GHCL Upsom Romania SA.

Titlurile GHCL Upsom Romania se tranzactioneaza la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul UPS. Ultima cotatie a actiunilor Upsom a fost de 0,23 lei, inregistrata in cadul sedintei din 11 aprilie, ceea ce da companiei o capitalizare de 5,13 milioane lei (1,42 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Antreprenor: E greu in Romania sa-ti transformi visele in realitate
Setari Cookie-uri