Casa de brokeraj a lui Cristian Sima, WBS Romania, si-a majorat capitalul social de peste doua ori, la 6 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris un pachet de 317.062 titluri nou emise, se arata in ultimul buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Astfel, capitalul social al intermediarului a crescut de la 2,83 milioane lei, la 6 milioane lei si este impartit in 600.000 actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei.

Dupa majorare, Cristian Sima a devenit actionarul principal al casei de brokeraj, cu 36,15% din actiuni, in detrimentul WBS Holding Ltd., care si-a redus participatia la 18,19%.

Inainte de majorare, WBS Holding Ltd. detinea 38,58% din actiuni, iar Cristian Sima 32,75%.

WBS Holding Ltd. a fost infiintata in 1997 de catre un grup international de traderi care operau pe pietele de capital est-europene. A fost conceputa ca o casa de brokeraj specializata in tranzactii de schimburi valutare si de produse derivate pe principalele piete internationale.

De asemenea, Lionello Codognotto si Georges Robert Madevat detin fiecare cate 14,33% din capitalul social, iar Robciuc Orest 10%. Printre actionarii se numara si Gruttadauria Angelo, care si-a majorat participatia la 6% din actiuni.

Casa de brokeraj WBS Romania, condusa de fostul membru al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Cristian Sima, este formator de piata (market-maker) pentru derivatele pe activul suport al cursului leu/euro, leu/dolar si leu/franc elvetian, precum si pe cele pe activul suport al actiunilor Erste Bank, tranzactionate pe Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS).

De asemenea, WBS Romania detine circa 1,92% din actiunile BVB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cristian Sima, URMARIT PENAL. El locuieste in Elvetia acum
Setari Cookie-uri