Doua pachete de actiuni ale operatorului portuar Socep Constanta (SOCP), reprezentand cumulat 4,8% din capitalul social, au fost transferate in sedinta de astazi pe Bursa, prin doua schimburi speciale (deal), pentru suma totala de 6,7 milioane lei (4,6 milioane euro).
Cele peste 16,5 milioane actiuni Socep au fost transferate la pretul de 0,405 lei/titlu, cu 9,46% mai mare decat cotatia de referinta, potrivit unui anunta publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP) va oferi actionarilor un dividend brut in valoare de 0,014759 lei/titlu din profitul anului 2007, dar si din profitul nerepartizat din anii trecuti, in valoare de 3,12 milioane lei, respectiv 2,17 milioane lei, potrivit comunicatului remis Bursei.

Socep Constanta a afisat pe 2007 un profit brut de 3,82 milioane lei (3,12 milioane profit net) in crestere cu 62% fata de 2006, iar afacerile companiei au avansat cu 12%, la 44,02 milioane lei.

Compania are un capital social de 34,34 milioane lei (9,49 milioane euro), divizat in 343,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. La sfarsitul lunii februarie, actionarii principali ai companiei erau Celco SA, cu 19,52%, SIF Oltenia, cu 9,21%, si Stere Samara, cu 7,62%.

Titlurile operatorului portuar sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SOCP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri