Casa de brokeraj SSIF Broker, cu sediul in Cluj-Napoca, va achizitiona o companie de valori mobiliare din Chisinau, a declarat luni presedintele societatii, Petru Prunea, care a motivat miscarea prin potentialul dat de banii trimisi de emigrantii moldoveni.

SSIF Broker doreste astfel sa se extinda si pe piata financiara din Republica Moldova.

"Vrem sa luam 51% din ea (casa de brokeraj n.r.), sa ramana sa functioneze acolo si sa inlesnim transferul unor bani, unor intentii de investire de la Bucuresti", a spus Prunea, citat de NewsIn.

"Ne intereseaza in Republica Moldova faptul ca s-a scos a doua transa de firme la privatizare. S-ar putea sa fie unii investitori romani din economia reala dornici sa cumpere firme acolo si noi le-am putea inlesni achizitiile respective", a adaugat Prunea, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele SSIF Broker a precizat ca firma din Chisinau va avea sase angajati, iar motivul pentru care societatea a decis sa investeasca in tara vecina este legat de sumele trimise in Republica Moldova de cetatenii moldoveni care lucreaza in estul sau in vestul Europei.

Prunea estimeaza si o dezvoltare rapida a Bursei din Moldova in urmatoarea perioada.
Piata de capital a vecinului estic al Romaniei a inregistrat schimburi de 109 milioane dolari in intregul an 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Republica Moldova ar putea lua o pauza in colaborarea cu FMI