Operatorul retelei romanesti de transport de gaze naturale Transgaz Medias (TGN) va distribui actionarilor 50,77% din profitul de anul trecut, care a insumat 224 milioane lei, sub forma de dividende, cu o valoare bruta de 9,66 lei/actiune, potrivit comunicatului remis luni Bursei.

Actionarii inregistrati pana la data de 9 mai in registrul actionarilor vor fi cei care vor beneficia de dividende.
Anul trecut, afacerile Transgaz s-au cifrat la 1,04 miliarde lei, in crestere cu 14% fata de cea a anului 2006, iar profitul net al companiei a scazut cu 5,7%, la 224 milioane lei.

Transportatorul de gaze naturale Transgaz a fost infiintat in anul 2000 si este unul din membrii companiei de proiect privind construirea conductei Nabucco.

Transgaz este operatorul Sistemului National de Transport Gaze (SNT), care include peste 11.800 km conducte magistrale de transport gaze naturale si racorduri de alimentare, 29 statii de comanda vane si noduri tehnologice, peste 850 statii de reglare masurare si masurare gaze exploatate de operatorul SNT, peste 950 contoare si aparate de masura a cantitatilor de gaze naturale utilizate in tranzactii comerciale, doua statii de masurare a gazelor din import, sase statii de comprimare gaze, peste 800 statii de protectie catodica si peste 570 instalatii de odorizare gaze.

Transgaz Medias are un capital social de 117,7 milioane lei, divizat in 11,77 milioane actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 75,01% din capital. Fondul Proprietatea are o detinere de 15%.

Compania are o valoare de piata de 2,55 miliarde lei, conform ultimei cotatii de 217 lei, stabilita in cadrul sedintei din 18 aprilie. Titlurile Transgaz Medias se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul TGN.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Statul a aprobat dividendele Transgaz