In ciuda absentei BRD, Petrom si TLV, lichiditatea BVB a fost de 5 mil. de euro

Bursa de Valori Bucuresti a avut o tendinta descendenta în sedinta de ieri, cu scaderi moderate pe toti indicii, vizibile mai ales pe SIF , care au pierdut 2,13%, ca urmare a tranzactiilor speculative.

“Sedinta de ieri a avut mai putine tranzactii decat de obicei, din cauza absentei unor emitenti importanti. Multe companii, printre care si BRD, SNP sau TLV au fost oprite de la tranzactionare pentru adunarile actionarilor. Cu toate acestea, lichiditatea totala a fost de aproximativ 5 milioane de euro. Comparative cu sedintele anterioare, nu a fost un volum foarte mic, se putea si mai rau, mai ales ca au lipsit companiile care, de obicei, faceau cele mai multe tranzactii”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Indicele BET a închis ieri cu o depreciere de 0,77%, pana la 6.949,19 puncte, în vreme ce indicele compozit al pietei, BET-C, a coborat cu 0,41%, la 4.955,57 puncte.

“Cumparatorii nu fac fata afluxului de vanzari, devin din ce in ce mai suseptibili si asteapta sa cumpere din BID, nu din ASK”, ne-a mai spus Chisu.

SIF-urile au scazut cel mai mult dintre titlurile lichide - cu pana la 3,42% - si au dominat clasamentul valoric al schimburilor cu actiuni. Transferurile cu actiunile SIF Oltenia au atras prima lichiditate din piata, de 3,12 milioane lei, iar titlurile s-au ieftinit cu 1,43%, în timp ce actiunile SIF Moldova s-au depreciat cu 1,76%, pe un rulaj de 2,31 milioane lei. Pretul actiunilor Broker Cluj a coborat cu 4,41%, în urma unor schimburi de 2,01 milioane lei, în vreme ce titlurile SIF Muntenia au avut o lichiditate de 1,9 milioane lei si s-au depreciat cu 1,9%, la 1,55 lei.

Actiunile SIF Banat-Crisana au atras a cincea lichiditate din piata, de 1,12 milioane lei, iar pretul lor a scazut cu 1,99%, la 2,46 lei, iar actiunile SIF3 au tras în jos indicele BET-FI, dupa ce au scazut cel mai mult din acest sector - cu 3,43%. Titlurile Erste Bank s-au ieftinit la randul lor, cu 1,81%, pana la 151,50 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri