Intercapital Invest a inregistrat in primele trei luni ale acestui an tranzactii cu actiuni in valoare de 170 milioane lei, in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile companiei au crescut in aceasta perioada cu 13%, fata de cele obtinute in primele trei luni ale anului trecut, pana la 1,84 milioane lei.

La sfarsitul lunii martie, Intercapital avea un portofoliu de 3.822 clienti.

Activitatea caselor de brokeraj a fost afectata de evolutia negativa a pietei din primele trei luni. Astfel, la nivelul tuturor societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) valoarea tranzactiilor cu actiuni a scazut in primul trimestru cu 32%, fata de perioada similara din 2007.

In schimb, tranzactiile cu instrumente derivate incheiate in primele trei luni ale anului de Intercapital a sporit cu 18% fata de primul trimestru de anul trecut, in vreme ce la nivelul tuturor firmelor de brokeraj membre ale BMFMS, valoarea tranzactiilor cu derivative a scazut cu 22%.

Citeste si:

Pe sectiunea obligatiunilor, Intercapital a incheiat in primul trimestru tranzactii de 1,5 milioane lei.

Casa de brokeraj a deschis in primul trimestru o agentie in Brasov si a lansat sistemul de tranzactionare a actiunilor prin telefonul mobil.

De asemenea, Intercapital si-a majorat capitalul de la 2,75 milioane lei la 6,75 milioane lei.

Intercapital Invest este o companie specializata in furnizarea de servicii pe piata de capital din Romania, incluzand intermedierea tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni, contracte futures si alte instrumente financiare. De asemenea, ofera consultanta si analiza financiara si intermediaza oferte publice de cumparare si vanzare de actiuni si obligatiuni.

Compania a fost infiintata in anul 1995, este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti si face parte din grupul de firme al Fondului Romano-American pentru Investitii.