Astfel, in prezent Fondul Proprietatea are 1.981 actionari persoane fizice, care detin 16,9% din capitalul social. La inceputul acestui an, numarul actionarilor persoane fizice ai Fondului Proprietatea ajunsese 3.028, iar valoarea actiunilor lor reprezenta 11,26% din capitalul social.

"Situatiile financiare ale Fondului Proprietatea nu sunt inca finalizate si nu stim inca pana in prezent ce dividende vom acorda", a declarat miercuri presedintele consiliului de supraveghere al Fondului, Giovanni Ravasio

" Nu am nimic impotriva pentru listarea si altor companii din portofoliul Fondului inainte de listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti", a adaugat Ravasio.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

Citeste si:

In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Din 28 ianuarie, actionarii Fondului Proprietatea isi pot vinde participatiile in mod direct, fara a mai trebui sa astepte listarea la bursa, in baza unei hotarari de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea. Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, din Londra sau New York.

Ultimele declaratii facute miercuri de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.