Potrivit comunicatului trimis miercuri de Bursa, Consiliul s-a reunit pe 22 aprilie si a decis prelungirea programului de tranzactionare, incepand cu luna iunie, de la 14:30 la 16:30.

De asemenea, Consiliul a aprobat si modificarea Codului BVB, revizuind cerintele de admitere, promovare si mentinere a societatilor admise la tranzactionare la categoriile I si II ale pietei reglementate.

Astfel, conditiile de admitere si promovare vor deveni aplicabile dupa aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar cele de mentinere la primele categorii vor intra in vigoare incepand din 1 ianuarie 2009.

Principalele modificari pentru listarea si mentinerea la primele categorii ale BVB au fost discutate la inceputul lunii aprilie cu brokerii, administratorii de fonduri si investitorii.

Citeste si:

Astfel, Bursa vrea ca societatile care se listeaza la prima categorie a Bursei sa aiba un numar mediu de 25 de tranzactii/zi si o valoare medie a tranzactiilor de 40.000 lei/zi, fata de prevederile actuale care prevad o limita medie a tranzactiilor de 5 tranzactii/zi si valoarea zilnica medie de 25.000 lei/zi.

De asemenea, pentru listarea si mentinerea companiilor la categoria a doua, Bursa propune stabilirea unor noi limite privind indicatorii de lichiditate.

Astfel, pentru companiile care vor sa fie cotate sau sa ramana la categoria a doua, ar putea fi impusa conditia de a inregistra un numar zilnic mediu de 5 tranzactii si o lichiditate medie de 5.000 lei/zi, in comparatie cu limitele din prezent, de 2 tranzactii pe zi si un rulaj mediu de 2.000 lei/zi.

BVB mentiona la intalnirea cu brokerii ca modificarile propuse au ca scop sporirea transparentei si a fortei financiare pentru companiile aflate la cota bursei, dar si incurajarea investitorilor.