Programul de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se va pelungi cu doua ore incepand din iunie, iar conditiile de admitere si promovare la primele doua categorii ale BVB mai asteapta doar avizul CNVM, dupa deciziile luate in ultima sedinta a Consiliului Bursei.
Potrivit comunicatului trimis miercuri de Bursa, Consiliul s-a reunit pe 22 aprilie si a decis prelungirea programului de tranzactionare, incepand cu luna iunie, de la 14:30 la 16:30.

De asemenea, Consiliul a aprobat si modificarea Codului BVB, revizuind cerintele de admitere, promovare si mentinere a societatilor admise la tranzactionare la categoriile I si II ale pietei reglementate.

Astfel, conditiile de admitere si promovare vor deveni aplicabile dupa aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar cele de mentinere la primele categorii vor intra in vigoare incepand din 1 ianuarie 2009.

Principalele modificari pentru listarea si mentinerea la primele categorii ale BVB au fost discutate la inceputul lunii aprilie cu brokerii, administratorii de fonduri si investitorii.

Astfel, Bursa vrea ca societatile care se listeaza la prima categorie a Bursei sa aiba un numar mediu de 25 de tranzactii/zi si o valoare medie a tranzactiilor de 40.000 lei/zi, fata de prevederile actuale care prevad o limita medie a tranzactiilor de 5 tranzactii/zi si valoarea zilnica medie de 25.000 lei/zi.

De asemenea, pentru listarea si mentinerea companiilor la categoria a doua, Bursa propune stabilirea unor noi limite privind indicatorii de lichiditate.

Astfel, pentru companiile care vor sa fie cotate sau sa ramana la categoria a doua, ar putea fi impusa conditia de a inregistra un numar zilnic mediu de 5 tranzactii si o lichiditate medie de 5.000 lei/zi, in comparatie cu limitele din prezent, de 2 tranzactii pe zi si un rulaj mediu de 2.000 lei/zi.

BVB mentiona la intalnirea cu brokerii ca modificarile propuse au ca scop sporirea transparentei si a fortei financiare pentru companiile aflate la cota bursei, dar si incurajarea investitorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri