Transelectrica a inregistrat, marti seara, cea mai mare pierdere de productie din Sistemul Energetic National (SEN), de 1.400 MW, cand ambele grupuri de la Cernavoda s-au oprit accidental din cauza unei tornade, a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Gal.
"Marti seara, pe 22 aprilie, s-a inregistrat cea mai mare pierdere de productie din Sistemul Energetic National, de 1.400 MW, prin declansarea celor doua grupuri de la Cernavoda, din cauza tornadei. Se intampla foarte rar sa cada amandoua, de obicei cand inregistram pierderi, acestea erau de maxim 700 MW pana acum. Insa problema a fost manageriata de Dispecerul Energetic National – Transelectrica, prin mobilizarea rezervelor rapide din sistem (mai ales producatorului hidro, Hidroelectrica, dar si producatorilor termo). Contractele pe care le are in derulare Transelectrica nu au fost afectate", a declarat directorul general al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica", Stelian Gal, citat de NewsIn.

Intre orele 19:26-19:31 au declansat, prin protectiile proprii, Liniile de 400 kV adiacente statiei de 400 kV Cernavoda si Unitatile 1 si 2 Cernavoda, insumand o productie de aproximativ 1.400 MW. Oprirea celor doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice Cernavoda s-a realizat in conditii de deplina securitate nucleara, potrivit datelor Transelectrica.

Dispecerul Energetic National din cadrul Transelectrica a compensat pierderile de putere in decurs de 20 de minute.

Pentru compensarea de durata s-a luat un ajutor de avarie de 100 MW incepand cu ora 22:00 din 22 aprilie pana la ora 7:00 din 23 aprilie 2008 si s-a dispus pornirea din rezerva a unor grupuri termo la Drobeta, Mintia, Rovinari, Craiova 2, Bucuresti Sud, Doicesti, Braila si Iernut.

Liniile de 400 kV declansate au fost repuse in functiune dupa eveniment. Nu au fost consumatori intrerupti, a anuntat compania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri