SIF Banat-Crisana a subscris cele 1,44 milioane actiuni emise in cadrul ofertei publice initiale (IPO) a Teraplast, la un pret de 1 leu/titlu. SIF 1 este unul dintre actionarii principali ai Teraplast Bistrita, iar inaintea ofertei publice detinea 13,08% din capitalul companiei.

Oferta publica initiala a procesatorului de PVC Teraplast Bistrita a atras 56,04 milioane lei, dupa ce investitorii au suprasubscris cu 3,7% cele 49,6 milioane titluri emise. Teraplast a ratat admiterea la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, pentru ca doar 421 de investitori au cumparat actiunile producatorului de PVC la oferta publica initiala.

Oferta publica initiala s-a desfasurat in perioada 7-17 aprilie, avand ca scop admiterea la tranzactionare a titlurilor Teraplast la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Teraplast a oferit spre subscriere 49,6 milioane actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al companiei inaintea majorarii.

Citeste si:

Dorel Goia era principalul actionar al Teraplast inaintea ofertei publice, cu o detinere de 39,36% din actiuni, in timp ce directorul general, Emanoil Viciu, controla 24,53% din companie. SIF Banat-Crisana (SIF1) avea o participatie de 13,08%, iar Marley Magyarorszag - sucursala din Ungaria a celui mai mare producator mondial de instalatii, compania franceza Aliaxis - detinea 9,22% din actiunile Teraplast.

SIF Banat-Crisana (SIF1) are in prezent un capital social de 54,885 milioane lei, divizat in 548,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 2,46 lei, in sedinta din 22 aprilie, ceea ce corespunde unei capitalizari de 1,35 miliarde lei.