Clientii Bursei din Viena vor putea sa primeasca informatii financiare si cotatii in timp real de la Bursa din Sarajevo (SASE) prin infrastructura bursei austriece, dupa ce membrii consiliilor de conducere ale celor doua institutii au semnat ieri un acord de schimb de date.
Astfel, bursa din Sarajevo (SASE) a devenit cea de-a treia bursa care a semnat un acord de schimb de date cu Wiener Borse, dupa bursele din Budapesta si Bucuresti.

Bursa din Viena are in prezent 95 de furnizori de date printre clientii proprii, care asigura distributia pe scara larga a informatiilor financiare si a datelor legate de cotatii.

La nivel mondial, datele Bursei din Viena sunt diseminate in timp real prin 29.000 terminale, din care 36% sunt in Marea Britanie, 24% in SUA, 10% in Germania si 6% din total in Austria.

In plus, Bursa din Viena are o serie de intelegeri de cooperare cu alte burse din regiunea Europei Centrale si de Sud Est, concentrandu-se in principal pe zona indicilor.

Wiener Boerse calculeaza in prezent 23 de indici nationali, regionali sau sectoriali in regiunile Europei Centrale si a Europei de Sud Est.

La sfarsitul lunii martie, la Bursa din Sarajevo erau listate 526 companii, iar capitalizarea pietei era in jur de 6 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri