Evolutia de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a stat din nou sub semnul instabilitatii. In ciuda cresterilor din prima sedinta a saptamanii, indicii BVB au inchis in scadere, pe fondul unei lichiditati mici.

Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction spune ca in ultima perioada, dupa o sedinta cu cresteri au urmat zile de scaderi. “Sedinta de ieri nu a iesit din tiparul ce a caracterizat ultima perioada la Bursa de Valori Bucuresti. Si pana acum, dupa o sedinta de cresteri urmau cateva de stagnare sau de usoare scaderi. Bursa este inca intr-o miscare laterala, nu isi permite sa facem un salt puternic. Ramane de vazut ca va mai dura aceasta poerioada”, ne-a explicat analistul.

Indicii BVB au inchis sedinta pe rosu iar lichiditatea pietei reglementate a scazut cu 20%, pana la 22,57 milioane lei (6,14 milioane euro), si a fost dominata de schimburile cu actiuni Petrom, SIF Oltenia si Erste Bank. Indicele BET a inchis ieri cu o depreciere de 0,69%, pana la 7.020,48 puncte iar BET-C, a coborat cu 0,41%, la 5.028,04 puncte. Indicele BET-FI a pierdut 0,62%, pana la nivelul de 52.494,46 puncte.

“Pe ansamblu, in sedinta de ieri 83 de emitenti au crescut, 86 au scazut iar 52 au stagnat. Deci, piata da in continuare semne de nehotarare. Cat timp investitorii nu vor avea semnale certe cu privire la evolutia pozitiva, nici volumele nu se vor imbunatati”, ne-a mai explicat Barbulescu.

Actiunile Petrom au atras prima lichiditate din piata, de 4,09 milioane lei, si s-au depreciat cu 3,17%.
Pe sectorul financiar, SIF Oltenia si SIF Moldova au avut cele mai mari lichiditati si au inchis in scadere. Astfel, titlurile SIF Oltenia s-au depreciat cu 1,38%, ajungand la 2,86 lei, pe un rulaj de 3,43 milioane lei, in timp ce titlurile SIF2 au pierdut 0,87%, pana la 2,27 lei, in urma unor schimburi de 2,13 milioane lei.

Pe sectorul bancar s-au remarcat titlurile Erste Bank (EBS), care au atras a treia lichiditate din piata, de 3,38 milioane lei, si s-au apreciat cu 6,25%, pana la 170 lei. Si Banca Transilvania a avut un rulaj semnificativ, de 2,75 milioane lei, si s-a depreciat cu 1,34%, in timp ce actiunile BRD au castigat 1,43 procente.

Actiunile Transgaz s-au apreciat cu 0,92%, la 219 lei, pe fondul unei lichiditati de 655.900 lei, in timp ce actiunile Biofarm (BIO) au avut cea mai accentuata depreciere, de 6,27%, ajungand la cotatia de 0,254 lei, in urma unor schimburi de 437.500 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri