Investitorii vor putea subscrie incepand din 9 mai actiunile emise de compania de constructii Pomponio in cadrul ofertei publice initiale (IPO), la un pret de vanzare de 3,25 lei.
In cadrul ofertei, care se va incheia pe 22 mai, sunt oferite circa 14,62 milioane de actiuni rezultate din majorarea capitalului social al Pomponio. Titlurile vor fi vandute la pretul de 3,25 lei si vor avea atasate si drepturi de alocare.

Compania de constructii vrea sa obtina in urma ofertei 47,5 milioane lei, bani pe care ii va folosi pentru dezvoltarea afacerii, si doreste admiterea actiunilor emise la categoria a II-a a pietei reglementate a BVB.

Potrivit prospectului, oferta este incheiata cu succes daca toate actiunile emise vor fi subscrise, iar in caz contrar sumele subscrise de investitori vor fi restituite.

In caz de suprasubscriere, actiunile, care se adreseaza investitorilor mari si mici, vor fi alocate dupa formula pro-rata.

Oferta Pomponio a fost impartita in trei transe, a investitorilor mari, a celor mici si o transa de alocare preferentiala, care se adreseaza unui numar de patru parteneri de afaceri ai actionarului majoritar al Pomponio.

Pentru investitorii mari au fost alocate 60% din actiunile ofertei, iar valoarea minima a unei subscrieri in aceasta transa este de minim 350.000 lei.

Investitorii mici vor putea cumpara pana la 30% din titluri, cu o valoarea a subscrierii cuprinsa intre 1.000 lei si 350.000 lei.

In transa de alocare preferentiala vor putea fi cumparate 10% din actiuni, care vor fi rezervate in intregime investitorilor, indiferent daca oferta va fi suprasubscrisa.

Potrivit prospectului de oferta, doi membri ai consiliului de administratie - Petru-Raul Ciurtin si Ioan Strajan - si-au anuntat intentia de a subscrie 6,25%, si respectiv 0,625% din actiunile oferite in aceasta transa.

Oferta este intermediata de un consortiu format din consultantul EFG Eurobank Finance si din intermediarul EFG Eurobank Securities, iar distributia titlurilor se va realiza prin sucursalele si agentiile Bancpost si prin cele ale EFG Eurobank Securities.

Compania este controlata de Anversa Luca, care detine 85% din actiuni, in timp ce Tarana Alberto are o participatie de 10%, iar Limbean Cosmin Ioan detine 5% din capitalul social al Pomponio.

Cei trei actionari s-au obligat sa nu-si vanda din actiuni timp de sase luni de la debutul la tranzactionare a titlurilor Pomponio pe piata reglementata a BVB.

Pomponio are in prezent un capital social de 4,38 milioane lei, impartit in 43,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Daca toate actiunile oferite vor fi subscrise, constructorul ar putea ajunge la un capital social de 5,85 milioane lei, divizat in 58,47 milioane actiuni.

Pomponio a investit anu trecut 1,6 milioane de euro intr-o statie de betoane la Turda si a achizitionat compania Investim din Simeria.

Conform rezultatelor preliminare neconsolidate, compania a obtinut anul trecut un profit net de 11,7 milioane lei, in crestere de peste trei ori fata de castigurile din 2006, care s-au cifrat la 3,4 milioane lei.

In prezent, Pomponio furnizeaza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda.

Toate statiile de betoane detinute in prezent indeplinesc standardele ISO 14001 de protectie a mediului, ceea ce reprezinta reducerea pana la zero a emisiilor de praf si de zgomot, dar si reciclarea rezidurilor de beton proaspat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri