Valoarea contractelor la termen incheiate in ultima luna la Bursa din Sibiu a atins 688,3 milioane lei, dupa ce orarul de tranzactionare s-a prelungit cu peste o ora, determinand un plus de 37.700 de contracte, a anuntat bursa sibiana.

Investitorii au incheiat in aprilie 260.385 de contracte la termen de tip futures si optiuni, iar in intervalul orar 16:00 - 17:15 au fost consemnate peste 37.700 contracte, ceea ce semnifica o crestere cu 15% a lichiditatii.

Bursa din Sibiu (Sibex) si-a prelungit din aprilie programul de tranzactionare cu o ora si un sfert, pana la 17:15, pentru a se corela cu Bursa din Varsovia si pentru ca jucatorii din piata sa prinda deschiderea burselor americane si cat mai mult din pietele europene.

Din totalul de contracte incheiate in aprilie, 256.678 au fost incheiate in piata futures, care ramane centrul de greutate al Sibex, si 3.687 in cea a optiunilor, care s-a remarcat prin dublarea volumului fata de luna precedenta.

"In aceasta perioada s-a remarcat un interes deosebit pe sectorul optiunilor, unde aproape fiecare zi a fost marcata de tranzactii insemnate ca lichiditate comparativ cu luna precedenta, ceea ce indica o sete a investitorilor de a gasi alternative la o piata incerta ca directie", a declarat Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj.

In clasamentul lunii s-au impus derivatele pe activul suport al titlurilor SIF Moldova (DESIF 2), cu 130.586 contracte incheiate. Derivatele DESIF 5 au urmat cu 114.229 de contracte, iar cele pe cursul leu/euro au atras peste 3700 contracte.

De asemenea, s-au mai remarcat si derivatele DESNP, cu 2.656 contracte.

Potrivit comunicatului Bursei din Sibiu, pentru derivatele leu/euro si DESNP intrarea market-makerilor (format


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si