Casa de brokeraj Broker Cluj ramane lider in topul intermediarilor de la Bursa din Sibiu, desi in aprilie a incheiat 73.757 contracte la termen, in scadere cu un sfert fata de luna precedenta, pe fondul comprimarii activitatii din piata derivatelor.

In martie, SSIF Broker Cluj a intermediat 98.200 contracte la termen pe Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex).

La nivelul intregii piete, in aprilie intermediarii de la Bursa din Sibiu au incheiat 260.000 de contracte la termen de tip futures si optiuni, cu 9% mai putine decat in martie, cand au fost consemnate 285.903 contracte.

Din totalul contractelor rulate de SSIF Broker, 1565 au fost incheiate pe contul de formator de piata (market-maker) al derivatelor DESNP iunie, contribuind astfel la revenirea acestui simbol printre cele mai lichide produse.

Casa de brokeraj Vanguard a stationat pe pozitia a doua, in urma unui volum de peste 69.500 contracte tranzactionate, iar SSIF Estinvest s-a mentine pe locul trei in top, cu 57.472 de contracte.

SSIF Delta Valori Mobiliare a urcat doua pozitii fata de luna precedenta, pana pe locul al patrulea, cu 40.550 contracte incheiate. In schimb, Intercapital Invest a coborat o treapta pana pe locul cinci, dupa ce a incheiat in aprilie 39.169 contracte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si