"Putem numai sa speculam cat de profunda si de lunga va fi cu adevarat recesiunea in Statele Unite si ce impact va avea asupra bancilor", a declarat James Dimon pentru saptamanalul german Welt am Sonntag.

"Insa criza va persista o perioada indelungata", a spus Dimon, adaugand ca nu intra in atributiile companiei sa formuleze previziuni economice.

"Imaginati-va ca va trebui sa aparem in fata actionarilor intr-o zi si sa le spunem: ne pare rau, dar recesiunea din Statele Unite este atat de adanca incat suntem faliti. Trebuie sa fim capabili sa excludem in orice moment aceasta eventualitate", a mai spus Dimon.

Citeste si:

JPMorgan a anuntat luna trecuta ca este interesata de preluarea unor banci regionale, insa Dimon a declarat in cadrul unui raport ca banca nu urmareste preluarea diviziei germane de credite de consum a Citigroup Inc.

JPMorgan a anuntat in martie achizitia bancii de investitii Bear Stearns, odata cea de-a cincea banca de investitii din Statele Unite, care s-a prabusit dupa o criza de lichiditate.

Dimon spera ca tranzactia se va incheia pana la 30 iunie, mai devreme decat se estima, mai precizeaza ziarul german.