JPMorgan Chase & Co nu se asteapta ca actuala criza a financiara din Statele unite sa se incheie in viitorul apropiat si va ramane foarte prudenta, a declarat presedintele bancii, potrivit unui articol publicat sambata de presa germana, preluat de Reuters.
"Putem numai sa speculam cat de profunda si de lunga va fi cu adevarat recesiunea in Statele Unite si ce impact va avea asupra bancilor", a declarat James Dimon pentru saptamanalul german Welt am Sonntag.

"Insa criza va persista o perioada indelungata", a spus Dimon, adaugand ca nu intra in atributiile companiei sa formuleze previziuni economice.

"Imaginati-va ca va trebui sa aparem in fata actionarilor intr-o zi si sa le spunem: ne pare rau, dar recesiunea din Statele Unite este atat de adanca incat suntem faliti. Trebuie sa fim capabili sa excludem in orice moment aceasta eventualitate", a mai spus Dimon.

JPMorgan a anuntat luna trecuta ca este interesata de preluarea unor banci regionale, insa Dimon a declarat in cadrul unui raport ca banca nu urmareste preluarea diviziei germane de credite de consum a Citigroup Inc.

JPMorgan a anuntat in martie achizitia bancii de investitii Bear Stearns, odata cea de-a cincea banca de investitii din Statele Unite, care s-a prabusit dupa o criza de lichiditate.

Dimon spera ca tranzactia se va incheia pana la 30 iunie, mai devreme decat se estima, mai precizeaza ziarul german.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri