“Cresterile de ieri si volumele mari, in comparatie cu sedintele precedente, au aratat ca exista cumparatori in piata care au marfa de luat. Lumea a inteles ca este neplacut sa vanda la aceste nivele”, ne-a declarat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Adrian Ceuca, director adjunct la SSIF Broker Cluj spune ca aceste cresteri sunt sustinute, mai ales ca in ultima perioada stirile care au venit au fost bune. “De exemplu, perpectivele sistemului bancar sunt in continuare optimiste, BCR a venit cu rezultate bune. Gandindu-ne la ponderea SIF-rilor in aceste emitent, se confirma din nou idea ca aceste aprecieri, mai ales pe segmentul financiar nu sunt intamplatoare. Aceste lucruri, vor duce incet-incet la aprecieri. Cred ca este un inceput de trend ascendant. Bineinteles ca nu vom vedea in cateva luni maximele de anul trecut, dar sunt premise de crestere”, ne-a declarat acesta.

Aprecierile de ieri au dus indicele financiar aproape de pargul support de 55 000 de puncte, la nivelul de 54 316. “Este un hop destul de important, dar in acelasi timp este foarte bine ca a ajuns aici. Nu ar fi foarte indicat ca indicele sa strapunga acest prag dintr-o singura miscare. Cel mai bine ar fi sa acumuleze si sa il depaseasca sustinut”, ne-a mai spus Chisu.

Citeste si:

Actiunile SIF Oltenia au atras prima lichiditate din piata, de aproape 7 milioane lei, iar pretul lor a urcat cu 2,8%, la 2,94 lei, in timp ce cotatia titlurilor SIF2 a urcat cu 2,64%. Titlurile SIF Muntenia au consemnat cea mai importanta apreciere de pe sectorul societatilor financiare, de 4,29%, pana la 1,70 lei, in timp ce pretul actiunilor SIF Transilvania a urcat cu 3,92%, pe un rulaj de 3,92 milioane lei. Cotatia actiunilor SIF1 a castigat 3,66%, ajungand la 2,55 lei, in urma unor schimburi in valoare de 2,47 milioane lei.

Pe sectorul bancar, titlurile Erste Bank au inregistrat cea mai mare lichiditate, de 8,72 milioane lei, si s-au apreciat cu 2,47%, in vreme ce actiunile TLV s-au scumpit cu 0,68%, pana la 0,74 lei. Actiunile BRD au avut o lichiditate de 2,4 milioane lei, iar pretul lor a urcat cu 1,41%, la 21,60 lei.