Dupa aprecierile de luni, in sedinta de ieri indicii Bursei de Valori Bucuresti au consemnat scaderi moderate, de mai putin de un procent, iar lichiditatea pietei a fost modesta, de aproximativ 9,5 milioane de lei.
Andreea Ciobanu, responsabilul departamentului de analiza al Intercapital Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca aceste corectii minore din sedinta de ieri au aratat ca investitorii nu sunt inca increzatori intr-o revenire semnificativa a pietei autohtone.

“Nici pietele externe, care au inregistrat mici scaderi, nu au ajutat la materializarea acestui fapt. Totusi, fluxul de informatii negative, si aici ma refer mai ales la cele legate de indicatorii macroeconomici ai marilor economii ale lumii si ai economiei romanesti, nu mai au aceeasi intensitate ca in lunile trecute, si cel putin pentru primul trimestrul al anului informatiile au fost destul de pozitive comparativ cu asteptarile pietei”, a spus aceasta.

Ieri, indicele BET s-a depreciat cu 0,64%, la 7.101,18 puncte, in timp ce BET-C, a pierdut 0,02%, ajungand la 5.107,27 puncte. Indicele BET-FI a coborat cel mai mult, cu 0,88%, pana la 53.840,19 puncte, in vreme ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a depreciat cu 0,34%, pana la 16.620,10 puncte.

Analista ne-a explicat ca mai sunt si alte elemente positive de luat in calucl in acest moment:” pretul actiunilor, care dupa scaderile puternice din ultima perioada au ajuns la nivele atractive; faptul ca procentual piata de capital autohtona a scazut foarte mult, fiind departe de zona maximelor atinse in iulie 2007 si mult mai jos fata de inceputul anului facand o comparatie cu alte pietele externe”, a conchis Andreea Ciobanu. “Totusi, ramane de vazut daca atitudinea investitorilor fata de achizitii la bursa va ramane in continuare una sceptica sau vom asista la o crestere moderata a optimismului in urmatoarea perioada”, a incheiat aceasta.

In sedinta de ieri, actiunile SIF Moldova au atras prima lichiditate din piata, de 4,83 milioane lei, iar pretul lor a coborat cu 1,29%, la 2,30 lei, in timp ce cotatia titlurilor SIF Muntenia a stagnat la 1,70 lei, in urma unor schimburi de 4,04 milioane lei.

Titlurile SIF Oltenia au avut un rulaj de 3,54 milioane lei si s-au depreciat cu 0,34%, pana la 2,93 lei in vreme ce cotatia titlurilor SIF Banat-Crisana a stagnat la 2,55 lei, pe o lichiditate de 2,6 milioane lei.
Dintre cele cinci societati de investitii, titlurile SIF Transilvania au inregistrat cea mai mare depreciere, de 2,52%, ajungand la 1,55 lei, pe un rulaj de 1,57 milioane lei.

Pe sectorul bancar, cea mai mare lichiditate, de 3,4 milioane lei a fost atrasa de titlurile Bancii Transilvania care s-au depreciat cu 2,7%, pana la 0,72 lei, in timp ce actiunile BRD au avut un rulaj de 2,49 milioane lei, iar cotatia lor a urcat cu aproape un procent. Schimburile cu actiuni Petrom au insumat 1,55 milioane lei si au castigat 0,62%, ajungand la 0,49 lei, iar titlurile Transgaz s-au apreciat cu 0,31%, pana la 228 lei, pe un rulaj de 1,28 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri