Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) si-a majorat capitalul social de aproape trei ori, la 20,56 milioane lei (circa 5,6 milioane euro), dupa ce actionarii au subscris in cadrul primei etape a majorarii 90,3% din actiunile nou emise, arata un comunicat remis de Sibex.
Capitalul social al Bursei din Sibiu a sporit cu 13,23 milioane lei (3,64 milioane euro, calculat la cursul de 3,6323 lei pentru un euro, valabil in 6 mai) si a urcat peste nivelul impus de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Potrivit reglementarilor pietei de capital, atat Bursa din Sibiu, cat si Bursa de Valori Bucuresti, trebuie sa aiba pana la sfarsitul anului 2008 un capital social de cel putin 5 milioane euro, calculat la cursul de referinta comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data depunerii cererii de majorare a capitalului.

Astfel, actionarii Bursei din Sibiu au hotarat in adunarea generala din 7 martie majorarea capitalului social intr-o prima etapa cu 14,65 milioane lei, prin emiterea a 73.268 de actiuni, care au putut fi subscrise de actionari la valoarea nominala de 200 lei.

Prima etapa a majorarii s-a incheiat pe 2 mai, cu un grad de subscriere de 90,3%, respectiv prin subscrierea a 66.158 dintre actiunile nou emise.

Actiunile ramase nesubscrise vor putea fi cumparate, atat de actionarii care si-au exercitat deja dreptul de preferinta, cat si de alte persoane care nu sunt actionari ai Bursei, la pretul de 1.700 lei/ actiune, din care prima de emisiune este de 1.500 lei. Daca vor ramane in continuare actiuni nesubscrise, acestea vor fi anulate.

A doua etapa a majorarii prevede incorporarea rezervelor provenite din profitul anului 2007, capitalul social al Bursei din Sibiu urmand sa depaseasca, astfel, 6 milioane euro.

Inainte de majorare, Bursa din Sibiu avea un capital social de 7,33 milioane lei, divizat in 36,634 actiuni, cu o valoare nominala de 200 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri