Titlurile Ves Sighisoara au trecut la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la sectorul titlurilor de capital, categoria a doua, iar compania anticipeaza o dublare a capacitatii de productie de sobe si seminee la 60.000 unitati pana la sfarsitul anului 2009, a anuntat compania.

In anul curent, Ves Sighisoara va face investitii de 500.000 euro si anticipeaza o cifra de afaceri de 44,6 milioane lei, a declarat directorul general al companiei, Ioan Ciotlos.

Pentru acest an, compania estimeaza o productie de 35.000 de "produse Caldi". Pentru 2009, compania anticipeaza o cota de piata de 40%, ceea ce reprezinta 60.000 de unitati din clasa produselor Caldi, reprezentata de mijloace de incalzit.

In acest an, compania intentioneaza sa faca o majorare de capital de aproximativ 5 milioane euro si, in urmatorii cinci ani, urmareste sa infiinteze o sectie de productie pentru sisteme de incalzit pe baza surselor de energie alternative. De asemenea, compania urmareste ca in urmatorii cinci ani sa devina lider pe piata din Romania privind productia de echipemente si instalatii de incalzire pe baza de surse alternative de energie, precum lemnul si biomasa.

Societatea are in prezent 650 de angajati si are ca principal obiect de activitate fabricarea de seminee, sobe de incalzit si gatit, fabricarea de accesorii si vase emailate.

Ves Sighisoara inregistra un profit net de 548.019 lei la finalul anului trecut si o cifra de afaceri de 43,17 milioane lei. Compania are un capital social de 8,64 milioane lei (2,37 milioane euro), divizat in 86,4 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actiunile societatii au fost tranzactionate din data de 6 ianuarie 1997 pe piata Rasdaq, sub simbolul VESY.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si