KD Capital Management administreaza circa 200 de conturi individuale de investitii (private wealth management), in valoare totala de 4 milioane euro, a anuntat presedintele casei de brokeraj, Silviu Enache.

Conturile individuale de tipul "private wealth management" se adreseaza clientilor cu venituri si economii medii si ridicate, care nu au timp sau informatiile necesare pentru a-si administra singuri activele, anunta NewsIn.

Valoarea minima a unui cont individual administrat de KD Capital Management este de 10.000 de euro.

Banii sunt investiti exclusiv in valorile mobiliare listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), jucate pe piata la vedere (spot).

Conturile individuale de tipul "Private Wealth Management" sunt produse personalizate, adaptate profilului investitional al fiecarui client, care difera de fondurile de investitii, care ofera produse standardizate.

Principalul comision pentru aceste conturi este cel de performanta, care depinde exclusiv de rentabilitatea obtinuta pe contul clientului.

Societatea de servicii de investitii financiare KD Capital Management a fost autorizata in 2006 ca participant la sistemul de tranzactionare al BVB. Casa de brokeraj este membra a grupului KD Slovenia.

In Romania, KD Group si-a inceput activitatea in 2004, prin infiintarea societatii de administrare a investitiilor (SAI) KD Investments, care gestioneaza fondurile deschise de investitii KD Maximus si KD Optimus.

KD Investments administra la sfarsitul lunii aprilie active totale de 37,2 milioane lei si avea o cota de 4,3% din piata fondurilor deschise de investitii.

KD Group este cotat la Bursa din Ljubljana, principlul actionar fiind Bank Austria Creditanstalt, cu o detinere de 22,35%. Grupul KD administreaza active de aproape 1 miliard de euro in peste zece tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai importante momente din auto in 2019