Sedinta de ieri s-a incheiat la un nivel psihologic important, mai ales pentru indicele societatilor de investitii financiare, care a inchis sub nivelul de 50.000 de puncte, la 49.629 puncte, deprecierea fiind determinate de scaderea indicilor americani de vineri, spun brokerii.
“Inchiderea de ieri sub pragul psihologic de 50.000 puncte, a fost cauzata in principal de scaderea pronuntata a SIF1, determinata de trecerea datei de inregistrare pentru a putea beneficia de dividendele aferente anului 2007 dar si de vanzarile masive facute pe SIF2 in special in a doua parte a sedintei”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

Plasarea indicelui sub acest nivel poate determina evolutii diferite, dependente, de cele mai multe ori, de sentimentul investitorilor dar si de stirile care apar. Astfel, Radu Taranu ne-a mai spus ca in cazul in care indicele nu va urca in zilele urmatoare peste acest nivel, este posibil sa asistam la noi deprecieri pe acest segment. “Daca in sedintele imediat urmatoare nu vom avea un rebound tehnic la fel cum s-a intamplat la jumatatea lunii aprilie, este posibil sa avem in continuare noi deprecieri si testarea pragului psihologic de la 48.000 de puncte, jumatate din valoarea maximului istoric pe acest indice”, ne-a explicat acesta.

Lichiditatea pietei reglementate din sedinta de ieri a scazut usor, pana la 8,41 milioane euro, fata de sedinta de vineri, cand schimburile pietei insumasera (8,91 milioane euro. Indicele BET s-a depreciat cu 1,08%, la 6.874,26 puncte, iar indicele compozit, BET-C, a pierdut 2,18%, ajungand la 4.888,23 puncte.

Pe sectorul bancar, titlurile Bancii Transilvania au generat prima lichiditate din piata, de 9,31 milioane lei, si s-au ieftinit cu 0,71%, pana la 0,6950 lei, in vreme ce actiunile BRD s-au depreciat cu 2,36%, pana la 20,70 lei, pe fondul unor schimburi de 1,87 milioane lei. “Un volum foarte mare s-a facut astazi pe TLV, avand in vedere ca se apropie data de inregistrare, 16 mai, pentru participarea la majorarea de capital, insa in piata s-a observat mai degraba o presiune pe vanzare, alimentata de evolutia multor emitenti la acest inceput de an dupa trecerea acestei date”, ne-a declarat traderul Intercapital. In schimb, titlurile Erste Bank s-au scumpit cu 0,12%, la 170,20 lei, pe fondul unui rulaj de aproape 1,4 milioane lei.

Pe sectorul energetic, actiunile Petrom au castigat 0,62%, pana la 0,4890 lei, pe suportul celei de-a treia lichiditati a sedintei, de 1,92 milioane lei. “O evolutie stabila avem pe SNP si RRC acestea fiind considerate atractive pentru o investitie pe termen mediu si lung avand in vedere aprecierea continua a barilului de petrol care a atins un nou maxim istoric la 126 de dolari”, a incheiat Radu Taranu.

Titlurile Casa de Bucovina au debutat ieri la tranzactionare la categoria a doua a pietei reglementate a BVB. Schimburile au insumat numai 979,20 lei, in urma a 6 tranzactii, care au dus cotatia la 0,1990 lei, cu 0,50% sub pretul de 0,20 lei din oferta.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri