Conducerea santierului Naval Constanta le propune actionarilor sa aprobe la adunarea generala din 16 iunie deschiderea unei reprezentante in orasul Shanghai din China si intrarea companiei in actionariatul societatii sportive Farul Constanta, potrivit unui comunicat trimis Bursei.

Pe ordinea de zi a convocatorului figureaza participarea SNC, in calitate de actionar, la constituierea societatii sportive Farul Constanta, cu un procent de 2,5% din capitalul social legal, de 25.000 euro.

La adunarea din 16 iunie vor putea participa toate persoanele inscrise in registrul actionarilor la 13 iunie, iar efectele hotararilor se vor rasfrange asupra actionarilor inregistrati la 30 iunie.

Santierul Naval Constanta are un capital social de 162,49 milioane lei, divizat in 65 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Potrivit ultimei raportari din august 2005, actionarul majoritar al companiei era Resource International SA, cu o detinere de 94,8%.

Societatea are o valoare de piata de 187,19 milioane lei, conform ultimei cotatii de 2,88 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzationare din 12 mai. Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria "Nelistate" a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SNC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si