Turbomecanica a trecut pe pierderi in primul trimestru, cu un rezultat negativ de 5,97 milioane lei (1,6 milioane euro), dupa ce afacerile i s-au comprimat in primele trei luni ale anului cu 52%, fata de aceeasi perioada din 2007, potrivit datelor transmise de catre companie.
In primul trimestru din 2007, Turbomecanica raporta un castig net de 529.475 lei.

In primele trei luni din acest an, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 8,54 milioane lei (2,31 milioane euro), cu 52% mai mica decat in intervalul similar din 2007, cand afacerile insumasera 17,63 milioane lei.

Pierderea producatorului de componente pentru aeronave a fost determinata de scaderea veniturilor trimestriale cu 24%, la 15,27 milioane lei (4,14 milioane euro), si o majorare a cheltuielilor cu 9%, pana la 21,25 milioane lei (5,76 milioane euro).

In primul trimestru de anul trecut, Turbomecanica avea incasari de 20,1 milioane lei si costuri totale de 19,44 milioane lei.

Producatorul de componente pentru aeronave anticipeaza pentru anul curent un profit net de 8,67 milioane lei, in crestere cu 8,46% fata de cel de anul trecut, pe fondul reducerii cheltuielitor, care ar trebui sa compenseze comprimarea incasarilor.

Actionarii Turbomecanica au hotarat repartizarea intregului profit net obtinut anul trecut catre sursele proprii de finantare si au aprobat un plan de investitii pentru acest an de 3,4 milioane euro.

Turbomecanica are un capital social de 36,94 milioane lei, divizat in 369,44 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai societatii sunt Radu Viehmann, cu 25,92% din capital, Dana Maria Ciorapciu, cu 15,16%, si SIF Banat Crisana (SIF1), cu 8,45%.

Titlurile Turbomecanica se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TBM. Ultima cotatie a titlurilor Turbomecanica a fost de 0,36 lei, stabilita in sedinta din 19 mai, si confera societatii o capitalizare de 133 milioane lei (36,64 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri