Conducerea Bursei Romane de Marfuri (BRM) propune actionarilor majorarea capitalului social cu peste 5 milioane euro, in conditiile in care BRM se pregateste sa treaca sub autoritatea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Potrivit reglementarilor CNVM, un operator de piata (bursa) trebuie sa aiba un capital social de cel putin 5 milioane euro, calculat la cursul de referinta comunicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la data depunerii cererii de autorizare.

Actionarii BRM se vor intalni maine in sedinta ordinara, si mai au pe ordinea de zi aprobarea raportului de activitate pentru anul trecut si obiectivele de dezvoltare din anul curent.

BRM urmareste in acest an sa isi consolideze portofoliul de clienti, printre care se numara CFR, CFR Marfa, CFR Calatori, Posta Romana, Petrom Procurement, dar si atragerea de noi clienti, cu predilectie beneficiari ai fondurilor structurale si de coeziune.

Bursa mai are in vedere consolidarea si dezvoltarea activitatii pe piata energiei si pe piata produselor petroliere, prin extinderea tranzactiilor pe ringul energiei electrice si pe ringul produselor pertoliere, precum si inceperea tranzactiilor cu gaze naturale.

Un alt punct al strategiei de dezvoltare a BRM il reprezinta impulsionarea activitatii de tranzactionare cu produse agricole -cereale si legume-fructe. In acest sens, BRM este preocupata de dezvoltarea - direct sau in parteneriate de proprietate - de proiecte concrete pentru depozite si laboratoare agreate de organismele abilitate, care sa fie permanent la dispozitia beneficiarilor operatiunilor bursiere, prin infiintarea unei societati privind asigurarea serviciilor de certificare a calitatii cerealelor si legumelor tranzactionate, precum si a altor marfuri.

Din punct de vedere al tranzactiilor pe ringurile BRM, conducerea bursei isi propune in actualul mandat obtinerea unei valori de tranzactionare de circa 1 miliard euro, ceea ce ar reprezenta o crestere a volumului de tranzactii cu 150% fata de anul trecut.

In prezent, BRM a dezvoltat, pe piata la disponibil, noua ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. Reteaua teritoriala a bursei numara 33 de terminale. Anul trecut, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri