Oferta publica initiala (IPO) a companiei de constructii Pomponio a atras de pe piata de capital circa 29,38 milioane lei, dupa ce investitorii au subscris 9,04 milioane de titluri, reprezentand 62% din oferta, arata datele afisate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit prospectului, oferta este incheiata cu succes daca toate actiunile emise vor fi subscrise, iar in caz contrar sumele subscrise de investitori vor fi restituite.

In cadrul ofertei, care s-a incheiat joi, au fost oferite circa 14,62 milioane de actiuni rezultate din majorarea capitalului social al Pomponio. Titlurile au fost vandute la pretul de 3,25 lei si au avut atasate si drepturi de alocare.

Oferta Pomponio a fost impartita in trei transe, a investitorilor mari, a celor mici si o transa de alocare preferentiala, care se adreseaza unui numar de patru parteneri de afaceri ai actionarului majoritar al Pomponio.

Pentru investitorii mari au fost alocate 60% din actiunile ofertei, adica 8,77 milioane de titluri, iar valoarea minima a unei subscrieri in aceasta transa a fost de minim 350.000 lei. Jucatorii mari au subscris aceasta transa in proportie de 67%, cumparand circa 5,87 milioane de actiuni.

Transa mica, care s-a adresat investitorilor mici, a cuprins 30% din oferta (4,38 milioane titluri), si a fost subscrisa in proportie de 39%, adica 1,7 milioane de actiuni.

In transa de alocare preferentiala au putut fi cumparate 1,46 milioane actiuni (10% din capitalul social), rezervate in intregime celor patru investitori, indiferent daca oferta ar fi fost suprasubscrisa. Cei patru parteneri de afaceri ai Pomponio au subscris in intregime aceasta transa.

Potrivit prospectului de oferta, doi membri ai consiliului de administratie - Petru-Raul Ciurtin si Ioan Strajan - si-au anuntat intentia de a subscrie 6,25%, si respectiv 0,625% din actiunile oferite in aceasta transa.

Oferta a fost intermediata de un consortiu format din consultantul EFG Eurobank Finance si din intermediarul EFG Eurobank Securities, iar distributia titlurilor s-a realizat prin sucursalele si agentiile Bancpost si prin cele ale EFG Eurobank Securities.

Compania Pomponio este controlata de Luca Anversa, care detine 85% din actiuni, Alberto Tarana are o participatie de 10%, iar Cosmin Ioan Limbean detine 5% din capitalul social.

Compania are in prezent un capital social de 4,38 milioane lei, impartit in 43,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie