Opt societati de servicii de investitii financiare sunt interesate de Aeroportul Otopeni (AIHC), iar in aproximativ o saptamana se va decide castigatorul prin care se vor vinde cele 5% din actiunile aeroportului.
"In prima faza s-a elaborat procedura de selectie a societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social. Anuntul pentru selectia brokerului care va intermedia vanzarea a fost facut. S-au inscris opt brokeri. SSIF-urile care au depus documentatia sunt: BT Securities, BRD Securities GSG si EFG Eurobank Securities, HTI Valori Mobiliare, Raiffeisen Capital & Investment, Romcapital, precum si consortiile Rombel Securities si KBC Securities Romania, Alpha Finance Romania si Alpha Bank Grecia, IEBA Trust si Piraeus Securities Romania", a declarat Teodor Popa, directorul de privatizare din cadrul MT, potrivit NewsIn.

Reprezentantii Directiei de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor estimeaza ca actiunile pentru Aeroportul Otopeni vor fi scoase la vanzare pana la sfarsitul anului.

Pana la jumatatea lunii iunie MT va publica anuntul pentru selectarea SSIF-urilor la alte patru societati, respectiv C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, Administratia Canalelor Navigabile Constanta si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Pe lista societatilor din subordinea Ministerului Transporturilor, care vor fi listate la bursa, se afla Compania Nationala Aeroportul International Henry Coanda – Otopeni, Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, S.C. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, S.C. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri