UNOPC isi schimba numele

Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv din Romania (UNOPC) si-a schimbat, din 15 mai, denumirea in Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF) pentru o mai buna transparenta si informare a investitorilor, au anuntat reprezentantii AAF.

Aceasta schimbare a unei denumiri destul de tehnice intr-una mai usor de inteles de catre publicul larg face parte din strategia asociatiei de crestere a transparentei si informare a investitorilor, au anuntat reprezentantii UNOPC, cu ocazia unei conferinte despre evolutia pietelor financiare.

"Asociatia Administratorilor de Fonduri isi propune sa promoveze si sa implementeze in intreaga industrie normele specifice care guverneaza aceasta activitate in Uniunea Europeana, inclusiv cele de etica, integritate si profesionalism", a declarat presedintele AAF, Pavel Petre Szel.

AAF isi propune pentru perioada urmatoare sa sprijine armonizarea legislatiei si practicii romanesti in domeniul financiar cu cele europene, informarea si educarea publicului larg cu privire la modalitati de economisire si investitii si cresterea standardelor profesionale ale industriei.

Membri UNOPC administrau la sfarsitul anului trecut active nete de 12,64 miliarde lei (3,5 miliarde euro), dintre care cele cinci societati de investitii financiare (SIF) gestionau 11,5 miliarde lei, organismele de plasament colectiv - 954 milioane lei, iar fondurile inchise de investitii - circa 182 milioane lei.

La finalul lunii aprilie, UNOPC administra active nete de 1,028 miliarde lei.

AAF reuneste 22 societati de administrare a investitiilor (SAI), care administreaza 47 fonduri deschise de investitiii, opt fonduri inchise de investitii, cele cinci SIF-uri si doua banci depozitare.

UNOPC a devenit, din iunie 2007, membru observator al European Fund and Asset Management Association (EFAMA).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri